Publicitat
Ciutat

Nova línia de 350.000 euros per ajudar a pagar l'IBI

El tinent d'alcalde, Juli Fernàndez / ÓSCAR ESPINOSA

L'ajuntament de Sabadell obrirà una línia de 350.000 euros per ajudar les persones amb baixos ingressos a pagar totalment o parcialment l'IBI. És tracta d'una inicitiva nova, que s'aprovarà en el muninipal de demà i que pot beneficiar 6.000 famílies, com en el cas de la taxa de residus.

En aquesta línia es podran acollir els ciutadans en funció dels seus ingressos. En el cas d'una sola persona haurà de ser inferior a 13.067 euros,  si són dues persones no pot superar els 19.600 euros i, en si són tres, per sota dels  23.520 euros.

L’Ajuntament farà quatre convocatòries d’ajudes en funció dels grups de renda. El primer seran les unitats familiars que tenen uns ingressos equivalents a una vegada l'Índicador de Renda de Suficiència (IRSC) que tindrà una ajuda de fins al 100% de l'IBI.  L'IRSC està valorat l’any 2017 a Catalunya en 569,12 euros mensuals i 7.967 euros anuals. Això sí, l'ajut serà d'un màxim de 250 euros.

Publicitat

A partir d’aquí, s’incrementa en multiplicar-lo per diferents coeficients segons el nivell de renda i el nombre de membres de la unitat familiar resident en l’habitatge (1,2 3 o més). Com es pot veure en el següent quadre:

El tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, ha explicat que les ajudes s'assignaran en funció dels ingressos de menys a més, fins a exhaurir la partida pressupostària. Aquestes convocatòries s'obriran a la tardor i es resoldran abans de finals d'any. Segons Fernàndez, unes 6.000 famílies podrien beneficiar-se d'aquestes ajudes. Malgrat això, si es reben unes 1.500 sol·licituds per part de persones del primer grup de renda familiar, la línia s'exhaurirà. La voluntat municipal és continuar convocant aquestes ajudes el proper any.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top