Ciutat

La C-58 estrena un nou panell informatiu de missatgeria variable

El nou panell informatiu / ACN

Aquest dijous han entrat definitivament en servei cinc nous panells informatius de les carreteres catalanes, un d’ells a la C-58. El nou sistema d’informació electrònica permet donar missatges “més gràfics i clars”, destaquen des del Servei Català de Trànsit (SCT). Els conductors potser ja hauran vist aquest panell, a l’alçada de Badia, perquè va entrar en proves el mes de maig.

La principal característica dels nous panells és que s’hi poden representar lletres més grans per destacar missatges d’especial rellevància, la qual cosa fa que el conductor requereixi menys temps per comprendre el missatge.La subdirectora general de Gestió del Trànsit del SCT, Cristina Pou, destaca que els nous rètols, amb la tecnologia ‘Full Matrix’, fa que el panell es converteixi en una pissarra. Pou assegura que és una tecnologia que s’implementa per primera vegada a Espanya i que ja es fa servir arreu d’Europa.

Els nous panells no tenen limitacions a l’hora de posar-hi missatges de text o gràfics, a diferència dels antics. La resta dels nous rètols informatius són a a la C-32, entre el Masnou i Montgat; a la C-31, a l’Hospitalet de Llobregat; a la B-23, entre el Papiol i Molins de Rei, i a l’AP-7, a Sant Cugat del Vallès.

Comentaris
To Top