Ciutat

Així canviarà el Parc Taulí després de les obres

Entrada al Taulí / acn

L’Hospital Parc Taulí està de remodelació. S’ha iniciat la reforma de la cinquena planta del centre hospitalari, una obra que tindrà un cost de 509.000 euros, segons ha indicat el mateix hospital. Les obres de reforma van començar el passat 16 de juliol, aprofitant l’època d’estiu i es preveu que s’ampliïn fins a mitjans d’octubre, quan es preveu la reobertura de la planta.

El cap de projectes del Parc Taulí, Jonatan Ortiz, ha explicat a aquest diari que la reforma del cinquè pis respon a un gran pla per posar al dia l’hospital. L’any 2012, ja es va renovar per complet la planta tercera, amb un cost d’un milió d’euros, i ara arriba una segona fase de reformes primer a la cinquena planta, i l’any que ve està previst que es facin obres a la segona i la quarta.

La Generalitat de Catalunya i CatSalut han donat el vist-i-plau a la reforma, que és part del pla d’inversions per enguany (3,2 milions d’euros). El Taulí dedicarà aquest any un 1,2% del seu pressupost total (265 milions d’euros) a inversions, segons ha detallat el director financer del complex hospitalari, Francesc Luque. L’impacte de les obres, en una planta que compta amb 48 llits d’assistència, ha fet que l’Hospital hagi decidit executar l’obra en dues fases.

La reforma de la cinquena planta

La reforma integral de la cinquena planta –destinada principalment a pacients de Cirurgia vascular, Urologia, Nefrologia, Cirurgia maxil·lofacial i Otorinolaringologia– consisteix en la renovació i adaptació de tots els banys, l’emplafonat de les parets dels capçals dels llits, la pintura de sostres i de les altres parets, el canvi de les portes d’entrada a les habitacions i les portes dels banys –per unes altres més grans i, per tant, amb millor accessibilitat, entre d’altres mesures.

També es renovaran tots els gasos medicinals i el nou sistema d’avisos a infermeria, amb uns senyals acústics menys estridents, com es va fer l’any passat a la sisena planta, que afavoreixen el silenci a la planta, i amb un circuit que permet generar trucades d’emergència entre els professionals assistencials que estan a l’habitació i els que estan a fora, entre d’altres.

Comentaris
To Top