Ciutat

Ciutadans reclama que es retirin els símbols partidistes dels espais públics

El portaveu, demana que es compleixi la sentència del TSJC sobre “l’objectivitat i neutralitat constitucional”

El grup municipal de Ciutadans ha demanat a l’Ajuntament que retiri els símbols partidistes dels espais i edificis públics. Entre la reclamació demanen que es treguin estelades, pancartes, creus, murals, llaços grocs o qualsevol altre símbol que es pugui considerar partidista. Segons el portaveu, José Luis Fernández, es basen en el compliment de la sentència del TSJC sobre “l’objectivitat i neutralitat constitucional” per part de les administracions.

El portaveu també reclama que es revisi “qualsevol actuació política que hagi permès la indeguda col·locació de símbols partidistes a l’espai públic“. Fernández a més, planteja la possibilitat de condemnes al consistori per “infracció del principi de neutralitat política”. Aquesta sanció, segons Fernández, l’hauria d’assumir l’equip de govern actual, i no els pressupostos municipals.

El portaveu taronja considera que s’hauria de “respectar la neutralitat dels espais públics” i lliurar-los de la monopolització ideològica permanent.

La guerra de banderes

Aquesta reclamació arriba després que el passat mes d’abril comencés una “guerra de banderes” a l’Ajuntament després que el govern aprovés una moció per penjar la bandera republicana i l’estel·lada a la façana del consistori, i que Ciutadans en pengés una d’española per contrarrestrar-ho.

Comentaris
To Top