Ciutat

Fi de la vaga de taxis

El dimecres van complir-se cinc dies de mobilitzacions

Taxis de Sabadell marxant cap a Barcelona en caravana / LLUÍS FRANCO

Els taxistes de Sabadell adoptaran la decisió dels sindicats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que ahir a la nit van decidir desconvocar la vaga de taxis. El dimecres van complir-se cinc dies de mobilitzacions a Barcelona i d’altres ciutats de l’Estat, a les quals els taxistes de la ciutat de Sabadell van afegir-se després de votar-ho en assemblea diumenge passat.

Pendents de Foment

Tot ahir va ser un dia de protestes, i per això els taxistes de la ciutat es van desplaçar novament a Barcelona. Per fer-ho es van aplegar cap al migdia a l’estació sud de la Renfe des d’on van seguir en caravana fins al coll de Montcada. Un cop allà, es van reunir amb altres taxis provinents de Rubí, Terrassa i altres municipis de la comarca i van seguir camí cap al centre de Barcelona, centre neuràlgic de les mobilitzacions.

Durant tot el dia els taxistes van estar amatents al resultat de la reunió, de la Conferència Nacional del Transport. En aquesta trobada es van discutir temes cabdals pel seu sector. La reunió va ser presidida pel ministre de Foment, José Luis Ábalos amb presència de representants de les comunitats autònomes i plataformes del transport i del taxi. Entre els temes a parlar hi havia el possible traspàs de competències a les comunitats autònomes. Aquest traspàs permetria regular les VTC, i posar fi a la problemàtica de les llicències i a l’incompliment de la ràtio d’1/30, que constitueix la base de les reivindicacions.

El Ministeri de Foment va decidir ahir que les comunitats autònomes que ho demanin puguin regular, a partir de setembre, les llicències de VTC. Foment no obligarà totes les comunitats a fer-se càrrec d’aquestes llicències, sinó que habilitarà només aquelles que ho demanin ja que el problema es concentra, especialment, en les grans ciutats. Des de Catalunya, el secretari de Transports i Mobilitat, Isidre Gavin, diu que estan “esperançats” però que cal estar a l’espera de la concreció del nou marc normatiu que es faci al setembre, segons va informar l’ACN.

Fi de la vaga

Els taxistes van decidir ahir a la nit en una assemblea multitudinària celebrada poc després de dos quarts de deu de la nit que desconvocaven la vaga. També van decidir retirar-se de la Gran Via de Barcelona i d’altres carrers de la ciutat on havien acampat.

Comentaris
To Top