Ciutat

Ciutadans contesta a ERC que seguirà retirant llaços

“A l’espai públic el que hi ha d’haver és neutralitat política”, diuen des del partit

Un home amb una bandera espanyola passa davant una manifestació independentista / LLUÍS FRANCO

“Tant per llei com per moralitat, els carrers públics no poden ser monopolitzats. Perquè això és el que porta els conflictes”, ha assegurat al Diari de Sabadell Sergio Salcedo, coordinador de Ciutadans a Sabadell, que ha indicat que la seva formació continuarà retirant llaços i estelades de l’espai públic per garantir-ne la neutralitat. “En democràcia hi ha diverses vies per defensar unes idees”, ha indicat Salcedo, “Però a l’espai públic el que hi ha d’haver és neutralitat política”.

Salcedo i Ciutadans contesten així al comunicat que aquest dilluns al matí ha difós Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest, ERC feia responsable el partit taronja “de qualsevol acte de violència que passi a la ciutat de Sabadell”, ja que consideren als membres de Cs “els clars instigadors i promotors d’un clima de confrontació i violència que evidentment no desitgem, sinó que reprovem i condemnem”.

Cs: “Tergiversa que fa fort”

Al seu torn, la formació taronja ha emès aquesta tarda de dilluns un comunicat en el qual criticaven la posició d’ERC i el govern municipal i defensaven que “l’espai públic és i ha de ser neutral (en benefici de tots) i no ha d’esdevenir un mercadal on cadascú posi el seu aparador ideològic”. “Ves per on, embrutar el mobiliari urbà amb plàstic és llibertat d’expressió i netejar-ho és un acte de violència, que incita a la polèmica i el conflicte”, reflexiona Cs en el seu escrit.

En el text, Ciutadans acusa ERC de “totalitaristes”. En comencem a estar tips d’aquells que només governen pels seus i insulten i falten al respecte als altres, saltant per sobre de les sentències judicials, l’Estatut i la Constitució, emparant-se en una minoritària la voluntat ‘d’un sol poble'”, indiquen des del partit.

Comentaris
To Top