Opinió

Que aixequi la mà qui sigui del CES

la realitat del Centre d’Esports Sabadell avui dia és que és un equip més de 2a B

Per Joan Barberà, periodista i soci del CE Sabadell

Des de la distància, des de la tranquil·litat d’estar al paradís, veig molt més clar que la realitat del Centre d’Esports Sabadell avui dia és que és un equip més de 2a B tot i la història que té. Però la història és això i no s’ha de viure del passat i dels anys de glòria i de Primera Divisió que molts socis, o fins i tot consellers, no n’han pogut gaudir per la seva edat. Que bonic és recordar el passat i la història. Però els temps han canviat, i molt. I en tot.

La realitat és que el Sabadell, una realitat que es pot canviar i s’ha de treballar de veritat i amb sentiment per fer-ho, és la prioritat personal d’una gran minoria, Minoria en majúscules, encara que hi hagi molta activitat d’opinió i debat a les xarxes socials. Una realitat que pot comportar un cert engany, o aparentar una realitat fictícia. Això sí, els de Sabadell ens sentim molt de la nostra ciutat i els del Centre d’Esports, molt del nostre club.

Però també és ben cert que dels que ho sentim més sabem que hi ha un gran ventall de coses a fer o d’obligacions personals i familiars abans que anar a veure els tortells de partits que es veuen des de fa anys diumenge rere diumenge a la Nova Creu Alta. És el futbol de 2a B i, per molt arlequinat que siguis, les prioritats a la vida canvien.

Quina és la diferència del Girona actual amb el de fa 3 o 4 anys? Ho tenim clar, no? Doncs ja sabem la resposta. Però pujar a Primera i ser de Primera no és fàcil. Veient futbol contra equips com Barça, Madrid, Atlètic de Madrid, Sevilla o València el camp s’ompliria i gairebé hi hauria tants socis com capacitat tingui el camp. I és la realitat actual, tot i que no és la realitat del Sabadell. Però sí del Girona i de l’Eibar. I ara de l’Osca. Sí, l’Osca és de Primera. I no cal estirar-nos dels cabells per la gestió esportiva i social dels últims anys de 2a A o 2a B, perquè a vegades sembla que fins i tot hem de donar les gràcies per seguir vius i tenir equip de futbol. Però algú en deu ser responsable? O la culpa és dels ciutadans que no són socis del Sabadell? O potser la culpa també la té Ada Colau?

Ara hi ha un nou Centre d’Esports Sabadell. Hi ha un nou Consell d’Administració i se’ls ha de donar un gran vot de confiança. Però al final serà el temps que els jutjarà. Aquest estiu s’ha innovat i s’ha fet ciutat. I si són constants amb el temps hi haurà fruits. No hi ha cap altre secret que fer la feina amb cap i amb cor. I amb passió. I també de manera desinteressada i per amor a uns colors. Un Consell que pot veure totes les pomes arlequinades de l’arbre, però també tots els pomers que hi ha al camp.

A Sabadell n’hi ha que el nostre primer equip, i fins i tot l’únic, és el Sabadell. Però això és una minoria. Però unes quantes reflexions i preguntes:

Déu n’hi do quins directors d’orquestra hem tingut els últims anys des que es va pujar a 2a A. On entrenen els directors d’orquestra, els que entrenen, que han dirigit la banda sonora els últims anys? Quin aficionat al futbol, que li agrada el futbol, s’enganxa al Sabadell de 2a B? Quants jugadors de la ciutat o formats al Sabadell han defensat la samarreta arlequinada del primer equip en els últims 20 anys? I quants jugadors de Sabadell han jugat a la mateixa categoria que estava el CES, però en altres clubs? Els nens que juguen al futbol formatiu en clubs de Sabadell o rodalies (n’hi ha moltíssims) volen jugar al Centre d’Esports o ho veuen com un club més?

Hi ha molta feina per fer. Mai és tard, per fer-la. Sí, la gent necessita adoctrinament. Com ens van ensenyar els nostres pares a sentir el Centre d’Esports Sabadell i nosaltres als nostres fills. I per canviar-ho s’ha de fer ciutat. I tornar a Primera. Però per pujar a Primera, primer s’ha d’estar a Segona A. I per estar a Segona A s’ha d’omplir la Creu Alta. Perquè si l’equip va bé, agradi o no, la prioritat 5 pot passar a ser la 1. I això hi ha qui ho pot canviar… Que aixequi la mà qui sigui del Centre d’Esports Sabadell!

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top