Ciutat

El Banc de Sang fa una crida a donar durant l’estiu

El Banc de Sang visitarà Sabadell els dies 14, 17, 21, 24 i 29 d’agost

Extracció sang a la unitat mòbil de Sabadell / victòria rovira

Durant tota la tarda d’avui, de 17 a 21h, la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits estarà a la plaça Doctor Robert de Sabadell per fer campanya i animar als ciutadans a donar sang, ja que a l’estiu, que es necessiten 35.000 donacions a Catalunya, cauen un 30% pel canvi d’hàbits durant les vacances.  La unitat mòbil també es trobarà a la Plaça Doctor Robert els dies 14, 17, 21, 24 i 29 d’agost.

A Catalunya només un 4% de la població és donant de sang i durant l’estiu aquesta xifra encara disminueix més. “Surten més bosses de sang que les que entren”, adverteix Arnau Maspons, coordinador de Banc de Sang i Teixits a Sabadell. De fet, durant una sessió a la ciutat amb la unitat mòbil s’arriben a recaptar 30 donacions durant l’any i a l’estiu aquesta xifra baixa fins les 10.

Puc donar sang?

Els requisits per poder ser donant és tenir entre 18 i 70 anys i tenir un pes superior als 50 quilograms. Entre donació i donació, cal deixar passar dos mesos i en cas d’haver-se fet un tatuatge, cal esperar 4 mesos fins poder donar. Cal tenir en compte que no totes les malalties impedeixen ser donant. És per això que Maspons anima a la gent a apropar-se a la unitat mòbil i consultar-ho amb les infermeres. Segons el grau de diabetis que pateixi una persona, per exemple, serà possible donar.

Per a què serveix?

D’una bossa de sang s’extreuen tres components: glòbuls vermells, que serveix per a les persones que han patit accidents i han perdut molta sang; plaquetes, especialment per a tractaments oncològics; i plasma, per a grans cremades o transtorns de coagulació.

Comentaris
To Top