Ciutat

La protectora agafa aire amb 13 gossos adoptats

Ha registrat una trentena de sortides, entre adopcions i acollides

Un dels gossos de la protectora d'animals la setmana passada / LLUÍS FRANCO

“És habitual que a l’estiu les protectores estiguin plenes”, assegurava dimarts la responsable de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, Núria Cortina. Però aquest any la situació els ha superat com mai abans havia passat, va reconèixer la responsable. Gràcies a la crida de dimarts passat a acollir gossos, entre dimecres passat i aquest dimarts, a la protectora hi ha hagut 25 sortides i 13 entrades de gossos. Pel que fa a les sortides, 13 han estat adopcions, i 12 acollides temporals. A hores d’ara, els gats no són un problema.

Fins i tot, a la carretera de Caldes, on hi ha la protectora, van haver d’utilitzar el quiròfan per poder donar un espai als animals, que no han parat d’entrar aquests dies. Arribat el caos, dimarts passat al vespre la mateixa Cortina va fer una publicació al Facebook de la Lliga Protectora demanant ajuda, que qui pogués acollís durant uns dies algun gos per poder donar oxigen a l’equipament. I la resposta, segons la responsable, ha estat “bestial”.

A la protectora estan desbordats, va assegurar Cortina, i aquests dies fan hores extres. Habitualment tenen una o dues sortides diàries, i aquests dies n’estan registrant fins a sis, com aquest dimarts; i “ha estat com a resposta a la crida”, va afegir Cortina. Aquestes sortides han permès que aquests dies la protectora s’hagi pogut reorganitzar, “reestructurant patis i fent canvis en l’estructura per guanyar espai per als gossos que continuen entrant”, va explicar la responsable.

Els GPP, els que costa més donar

Tot i la bona resposta de la ciutadania, Núria Cortina va indicar que “ens és molt difícil poder donar els animals que realment necessitaríem donar en acollida”, perquè voldrien donar els gossos de mida gran i algun que té problemes de convivència amb altres gossos, els considerats potencialment perillosos (GPP).

Aquests últims, va apuntar Cortina, “són gossos molt bons amb gent però que aquí no els podem posar en un pati perquè es barallen i en una casa tot aniria bé”. La responsable de la protectora va destacar que la majoria de gent vol un gos “petit o mitjanet” perquè ja en tenen d’altres i “no volen problemes”. “Els que realment necessitem que surtin s’estan quedant i estan sortint els altres”, va dir amb un somriure de resignació.

Solució provisional

Tot i l’alleugeriment, la solució dels acolliments no és definitiva; “això no ens arregla el problema”, va apuntar Cortina. Hi ha qui acull un gos per uns dies, per setmanes o fins que comenci el curs, per exemple, va explicar la responsable de la protectora, però aquests gossos acabaran tornant un dia o altre i necessitaran un espai.

Núria Cortina va reconèixer que si la tornada és esglaonada els ajudarà a organitzar-se. I va subratllar que “si entre ells algun no torna [perquè l’adopta la família], millor”. L’acollida és gratuïta i la mateixa gossera dona menjar per als gossos. L’únic requisit és passar una entrevista amb els membres de la protectora per conèixer la família que vol acollir i veure quin gos s’hi podrà adaptar.

Comentaris
To Top