Ciutat

Cinc minuts de silenci, en record a les víctimes del 17-A

Hanan Agueltim durant la lectura del manifest / Lluis franco

Les banderes de l’Ajuntament de Sabadell han onejat aquest divendres a mig pal en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017, pels quals s’han fet cinc minuts de silenci. L’acte de record s’ha celebrat a la Plaça de Sant Roc, on s’han aplegat més d’un centenar persones, entre les que es trobaven l’alcalde Maties Serracant, altres representants polítics de la resta de grups parlamentaris i representació de Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal.

Hanan Agueltim, en representació de la comunitat musulmana, enguany ha tornat a llegir el manifest elaborat per l’Associació catalana de municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. A la lectura, Agueltim ha fet esment de “la resposta cívica i pacífica de la ciutadania” i ha reiterat un any després la “ferma condemna d’aquells atemptats” i lamenta que s’hagi atemptat contra la vida humana en nom d’una comunitat.

A la lectura també s’ha destacat que “cal que el país que es presenta com a democràtic no contribueixi a la venda d’armament de forma directa o indirecta” i s’ha fet una crida a la pau, el respecte i civisme. “Tornem a reafirmar que no tenim por, davant el terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència no permetrem posar en crisi el nostre model de societat i pau”, continua. “Ni el gihadisme ni cap mostra de terror ens canviarà la ferma voluntat de viure una ciutat oberta, tolerant i respectuosa”, conclou.

L’homenatge a les víctimes dels atemptats també ha tingut lloc a l’Hospital Parc Taulí, on personal mèdic i administratiu ha fet un minut de silenci.

Comentaris
To Top