Ciutat

Serracant es reuneix amb Cuixart a Lledoners per perfilar la Nit de Santa Llúcia

L’alcalde de Sabadell visita el president d’Òmnium Cultural a la presó

Serracant i Roser Sebastià, d'Òmnium / @MSERRACANT

L’alcade de Sabadell, Maties Serracant, es va reunir ahir a la tarda amb Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, a la presó de Lledoners, on el líder sobiranista està en presó preventiva. Segons ha informat avui el consistori en un comunicat, la trobada va servir per seguir concretant els detalls de la realització de la propera Nit de Santa Llúcia, que es farà a Sabadell el 14 de desembre. D’altra banda, la reunió va servir perquè Serracant traslladés personalment el “compromís” del govern local i del Ple “amb la defensa de la llibertat dels presos polítics” i conèixer de primera mà la situació personal de Cuixart després de més de 10 mesos empresonat.

Després de la trobada, Serracant va lamentar que “és ben trist haver d’anar a la presó per començar a concretar amb Òmnium Cultural els detalls de la Nit de Santa Llúcia que enguany tenim la sort d’acollir a Sabadell. En democràcia no hi pot haver presos polítics”.

Per la seva part, des de la presó, Cuixart va traslladar el missatge que “ningú impedirà que seguim treballant incansablement per la cultura i la cohesió. Farem una Nit de Santa Llúcia fantàstica a Sabadell. Mai resignats, i sempre tossuts, com deia Joan Oliver”. Jordi Cuixart també va assenyalar la importància d’aquest esdeveniment literari per “integrar al seu voltant la cultura viva de la ciutat, des d’allò més tradicional fins al més contemporani, posant de manifest la rellevància cultural de Sabadell. La Nit ha de ser una gran oportunitat per generar noves relacions al conjunt de la ciutat”.

A la trobada amb Jordi Cuixart hi van assistir representants d’Òmnium Cultural i del’Ajuntament per tal de poder començar a treballar en la definició del programa d’activitats culturals i cíviques prèvies a la realització de la nit literària. De moment, però, no s’han avançat detalls de l’esdeveniment.

Comentaris
To Top