Ciutat

Els més matiners ja preparen la Diada

Moment de la confluència de pancartes entre el Passeig de Gràcia i Aragó, l'11 de setembre del 2017 / ACN

Les inscripcions a la manifestació que organitza l’ANC amb la col·laboració d’Òmnium per a aquest 11 de setembre ja estan obertes, i a Sabadell avancen amb poca intensitat a parer dels organitzadors. A hores d’ara no es pot saber la xifra de sabadellencs inscrits, però a la ciutat ja hi ha cinc autocars plens amb 54 places cadascun. L’objectiu és omplir-ne 11 en total, i potser algun més, fet que si arriba a la dotzena igualaria les xifres de l’any passat.

Així, 270 persones ja han confirmat que assistiran a la manifestació. La coordinadora de la secció local de l’ANC, Neus Alsina, assegurava ahir que si bé la venda de samarretes i estelades va “molt bé”, les inscripcions d’enguany estan anant a un ritme “una mica més fluix” que en altres ocasions. Alsina suposa que la gent s’espera a l’últim minut a apuntar-se.

Fins a aquest dimarts al vespre al local de l’ANC havien venut 750 samarretes de la Diada des que es van posar a la venda fa 15 dies. La tònica és la mateixa que els altres anys, explica el secretari de l’entitat, Joan Ramon Tarré. El secretari comenta que els últims 13 dies és quan es disparen les vendes i les inscripcions. Tarré va assegurar que “és trist però la gent sempre espera a l’últim moment”.

A l’ANC, aquests dies porten una mitjana de 50 samarretes venudes cada dia, i Tarré apunta que l’any passat en un dels últims dies abans de la Diada en van arribar a vendre 500 en un dia.

“Com a mínim, igualarem”

El secretari de l’ANC de Sabadell preveu una Diada d’assistència similar a la de l’any passat. “Com a mínim igualarem”, va apuntar Tarré, en referència al milió de persones que l’any passat van formar una creu a l’encreuament del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó de Barcelona. “Si el govern espanyol fes alguna malifeta ens ajudaria al fet que hi hagués més gent”, va explicar Tarré.

Aquest membre de la junta local de l’Assemblea va assegurar que el govern espanyol els ajuda “molt” cada vegada que “fica la pota”. Si això passa, Tarré creu que aleshores la gent “es dispara a voler fer coses”.

Comentaris
To Top