Diners

El preu per m² puja un 11,2% en un any

Una imatge aèria de Sabadell

El preu de compra d’un habitatge a Sabadell en el segon trimestre del 2018 era de 1.558 euros per metre quadrat segons Tinsa, una de les principals empreses de taxació de l’Estat. Aquest preu suposa que en un any l’habitatge s’ha encarit a la ciutat un 11,2%, comparant la xifra amb la del segon trimestre del 2017. Aquestes dades surten d’un estudi realitzat per aquesta empresa de taxació que ha analitzat com l’augment de més d’un 40% dels preus dels habitatges –des que van tocar fons– a les ciutats de Barcelona i Madrid ja està arribant a les grans ciutats de les respectives àrees metropolitanes. De la mateixa manera que passa amb els preus dels lloguers, la inflació de les dues capitals es trasllada cap a la perifèria. “L’activitat que va començar a les zones més cèntriques s’ha anat estenent a municipis i barris més allunyats del centre”, explica Pedro Soria, director comercial de Tinsa. De fet, a les ciutats analitzades, l’augment anual és molt més gran –entre el 9% i el 20%–que a la mateixa capital, ja que Barcelona en un any el preu s’ha encarit un 6% –ara està als 3.28 1 euros el m2–.

Dels 10 municipis del voltant de Barcelona analitzats, Sabadell és el sisè on el preu s’ha encarit més en un any, però és el segon que té el preu més econòmic per metre quadrat. La ciutat que té el sòl més barat dels 10 és Terrassa, amb 1.447 euros. En aquest Top 10, la localitat que s’ha encarit més en només 12 mesos és Sant Adrià de Besòs, que ha pujat un 20%, seguida de l’Hospitalet de Llobregat amb un 18,7%. Segons Pedro Soria, de Tinsa, “el motiu d’aquest gran ascens de preus en aquestes dues ciutats “és la baixa oferta i l’alta demanda”. A més distància es troben Sant Boi de Llobregat (13,9%), Terrassa (13%), Sant Cugat del Vallès (12%) i Sabadell (11,2%). Per darrere hi ha Santa Coloma de Gramenet (10,10%), Cornellà de Llobregat i Sitges (10%), i tanca la llista Badalona (9%).

El rànquing de ciutats més encarides segons Tinsa no coincideix amb les més cares. En aquest cas, qui té el preu per metre quadrat més elevat és Sitges amb 3.225€, seguida de molt a prop de Sant Cugat del Vallès amb 3.181€.

Mentre a Madrid capital el preu del m2 ha pujat l’últim any un 18,9% i s’ha situat a 2.826 euros, a Barcelona l’augment ha estat del 6% i el preu és de 3.281 euros

A Catalunya puja un 4,6%

El motor de la pujada de preus a Catalunya és l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que a la província els preus de venda només pugen un 5,6%, mentre que en el global de Catalunya ho fan un 4,6%. A la província de Girona, per exemple, han baixat un 0,8%.

Comentaris
To Top