Ciutat

Aturen les obres de l’Hospital Parc Taulí

Els treballs han quedat paralitzats per problemes amb l’empresa constructora, Acciona

Les obres a l'hospital / VICTÒRIA ROVIRA

Les obres per ampliar el servei d’Urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell han quedat aturades. Segons han confirmat fonts del centre sanitari els treballs han quedat paralitzats per problemes amb l’empresa constructora, Acciona, que era l’adjudicatària.

Segons un comunicat de l’Hospital Parc Taulí, les obres de l’anomenat projecte Frontal Gran Via, patiran “un endarreriment a causa de les serioses dificultats que s’han presentat amb Acciona”.

El projecte Frontal Gran Via consisteix en la construcció de dues noves plantes d’hospitalització sobre l’actual bloc del Servei d’Urgències, que sumaran una nova superfície construïda de 2.114 metres quadrats, amb espai per 18 habitacions per planta – 72 llits – i les seves respectives àrees de suport.

En el comunicat, el centre hospitalari indica que “davant d’aquesta inesperada i malaurada situació, des de la Direcció del Parc Taulí s’ha estat treballant intensament, i es continua treballant, per trobar la millor alternativa per reprendre els treballs el més aviat possible”.

Gràcies a aquests nous espais, els pacients que passen més hores a l’espera de ser ingressats a planta, especialment a les èpoques de més pressió assistencial, podran disposar molt abans d’un llit en un espai propi d’hospitalització.

Segons el centre hospitalari, l’obra, que tenia un termini d’execució de 15 mesos des d’aquest estiu, patirà un endarreriment, però s’acabarà portant a terme “en el termini més curt possible”.

La importància de les obres

Des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha estat fent seguiment i donant suport a la Corporació Sanitària del Parc Taulí per trobar una ràpida solució a l’endarreriment en l’inici de les obres de les dues noves plantes d’hospitalització de l’Hospital Parc Taulí.  En aquest sentit, des del Consistori es vol recordar i reiterar la importància de d’aquestes obres, ja que es tracta d’uns treballs d’ampliació de l’equipament que han d’oferir un servei essencial per a cobrir les necessitats de la ciutat.

Aquesta ampliació permetrà proporcionar una estància confortable a les persones que precisin d’una estabilització de curta estada, solucionant així, l’actual situació que obliga a haver d’esperar, en moltes ocasions, a les altes convencionals de pacients que es troben a l’edifici d’hospitalització d’aguts.

Les obres tenen un cost de 4.433.129 euros, que seran finançats per una aportació de l’Ajuntament de Sabadell, i es farà efectiva a mesura que es vagin finalitzant les obres.

Comentaris
To Top