Ciutat

Marta Farrés es postul·la per liderar el PSC

Farrés pretén tornar així a la primera línia de la política local i esdevenir alcaldessa de Sabadell

Farrés, en un acte de 2014

L’exregidora Marta Farrés es presentarà a les eleccions primàries del PSC per ser la candidata a les eleccions municipals del 2019. Després de reflexionar-ho, Farrés ha decidir postul·lar-se perquè vol esdevenir la primera alcaldessa de Sabadell amb un marcat perfil “d’esquerres”. Així ho ha avançat iSabadell i després ha pogut confirmar aquest diari.

Farrés pretén tornar així a la primera línia de la política local i fer-ho amb una candidatura per revalidar -i sobretot ampliar- la victòria socialista de 2015, segons ha explicat al D.S. “Aquí a Sabadell tenim molts actius i un equip guanyador“, ha exposat per després afegir que la candidatura vol ser la “punta de llança” del canvi polític en una ciutat “amb talent”. Farrés ja es va presentar a les primàries de les anteriors eleccions i va perdre per la mínima (46% dels suports) davant de Josep Ayuso.

El PSC té com a objectiu retornar als resultats electorals previs a l’esfondrament dels comicis de 2015, quan va obtenir cinc regidors (15,4% dels vots) i va guanyar per només 339 vots respecte la segona formació, Unitat pel Canvi.

Marcat perfil feminista

La candidatura de Farrés vol representar, segons ha exposat, “les dones que han mantingut la lluïta al país”. Sense avançar quin serà el seu projecte de ciutat, sí que s’ha mostrat molt vinculada al PSC, un partit que ha qualificat “d’esquerres, feminista i catalanista” i que defuig del que ella ha anomenat la política “de marques blanques“.

Farrés (1981) va ser regidora nou anys en els governs de l’exalcalde Manuel Bustos, ocupant regidories com Joventut i Habitatge, Urbanisme i Espai Públic. Llicenciada en Ciències Polítiques, també ha treballat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i pel Parlament de Catalunya. És afiliada del PSC des del 2003, moment en què va entrar a formar part de l’executiu local.

Comentaris
To Top