Ciutat

Tots els còmics de la sèrie ‘De Memòria’, reunits en un suplement especial

L’edició del D.S. del dissabte inclourà totes les històries ja publicades i una de nova

Alguns exemplars del Diari de Sabadell, amb les pàgines dels còmics obertes / LLUIS FRANCO

El Diari de Sabadell del proper dissabte vindrà carregat de còmics. Publicarem dotze pàgines completes en aquest format, amb sis històries diferents (una d’elles inèdita) de la sèrie De Memòria. Al suplement, que trobareu al cor del diari, també hi podreu llegir algun text sobre el projecte i fotografies del procés creatiu dels autors; així com fotografies originals que han servit per recrear el Sabadell del passat.

La publicació d’aquestes pàgines especials coincideix amb la celebració de la Festa Major de la nostra ciutat, i vol ser un present especial per a tots els nostres lectors en aquestes dates tan assenyalades. De nou‭, ‬els dibuixos de Guillermo Altarriba i el text de P.J‭. ‬Armengou‭, ‬periodistes del diari‭, ‬ens portaran un pessic d’història‭ ‬sabadellenca en forma de vinyetes‭.‬

Després de conèixer anècdotes com el‭ ‬robatori‭ ‬d’una plaça de toros per a la ciutat‭, ‬l’arribada del cinema a Sabadell o la vida de personatges com Llum de la Selva‭, ‬toca abordar un aspecte clau de la nostra histò‬ria‭: ‬la premsa local‭.‬

Bafarades de periodisme

La sèrie De Memòria és una aposta d’aquest mitjà pel periodisme en còmic, un gènere molt poc explorat a l’Estat espanyol i desconegut a la premsa de Sabadell; però que ja fa uns anys que despunta en l’àmbit internacional amb autors com el nord-americà Joe Sacco i gràcies a mitjans com The New York Times o The Guardian.

De Memòria desapareixerà (de moment) de les pàgines del D.S. amb aquest suplement, però no el format. Aquestes cinc primeres històries, i la que encara s’ha de publicar, han estat un petit tast del periodisme en vinyetes que encara està per arribar.

Comentaris
To Top