Ciutat

Un excel·lent per a les escoles bressol municipals

Una mestra explica un conte a uns nens en una escola bressol municipal / LLUÍS FRANCO

Un 9,2. Aquesta és la nota mitjana en una valoració sobre 10 de les escoles bressol municipals durant el curs 2017-2018. La puntuació és la més elevada des que es va començar a fer l’enquesta el curs 2008-2009. Aquesta dada confirma l’alt grau de satisfacció de mares i pares en el funcionament general d’aquests serveis.

La pràctica educativa i el personal docent, on s’inscriuen les activitats proposades als infants, la tasca dels tutors/tutores i la relació dels professionals amb els infants i les famílies han estat els aspectes amb millors valoracions.

Un total de 685 famílies han contestat el qüestionari, que era de caràcter anònim. Aquesta xifra representa un 65,05% del total. L’any 2008-2009, els centres municipals van obtenir una puntuació global de 8,3. Valoració que ha anat augmentant fins a situar-se en un 8,8 el curs 2014-2015. Des de llavors, va pujar al 8,9 els dos cursos següents, fins a arribar al 9,2 el curs 2017-2018.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “els resultats de l’enquesta indiquen que les escoles bressol municipals són un servei públic de gran qualitat, que compta amb el reconeixement i l’estima de les famílies”.

L’estudi realitzat inclou diferents camps d’estudi, dividits en cinc grans ítems: aspectes relacionats amb la gestió i organització de l’escola i atenció a l’usuari; espais del centre i materials; servei de menjador; pràctica educativa i personal docent i aspectes referits a l’ambient escolar i la participació de les famílies. També un apartat de valoració global i dos espais on, al marge dels ítems anteriors de resposta tancada, les famílies tenen l’opció de referir-se de manera oberta als aspectes valorats més positivament, així com aquells factors en què caldria avançar.

Comentaris
To Top