Ciutat

El curs escolar començarà amb menys alumnes per classe

S’ha baixat la ràtio de 23,9 nens per classe del curs 2014-2015 a l’actual de 21,8 nens per classe

Nens entran a l'escola l'inici de curs passat/ LLUÍS FRANCO

El pròxim 12 de setembre comença el nou curs escolar. A la ciutat iniciaran el curs 32.294 nens i nenes, 111 menys que el curs passat.  El curs començarà amb menys nens per classe en el cas de P-3 i Secundària. Pel que fa a P-3 la ràtio ha baixat en dos nens menys per classe i a secundària la disminució ha estat d’un nen. El nou curs arriba amb una   novetat important el nou institut a Ca n’Oriac, en un edifici adaptat que donarà cobertura als estudiants de l’Escola Miquel Carreras i altres centres de l’entorn.

Però el que més ha destacat en l’inici del nou curs escolar  el responsable d’educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, ha estat la disminució d’alumnat per classe. Aquesta disminució d’alumnes per classe es deu, segons que ha explicat Berlanga, al treball conjunt entre la seva regidoria i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
En el curs 2014-15 a  P-3  hi havia  23,9 nens per classe. El curs actual la ràtio és de  21,8 nens per classe, dos alumnes menys.

Aquesta reducció s’ha aconseguit també -segons el regidor d’Educació- a través d’acords amb alguns centres educatius de la ciutat. En el cas de secundària s’ha passat d’una ràtio el curs 2014-15 de 29,8 a l’actual 28,3, és a dir un nen menys per classe.La zona on ha baixat més el nombre d’alumnes per classe ha estat Sabadell Nord. Aquest fet es deu, segons que ha explicat Joan Berlanga, a què aquesta zona era la de més densitat i es va acordar amb el Departament d’Ensenyament començar per aquests barris, unes accions que s’anirà ampliant a altres zones de la ciutat.

El curs 2014-2015 hi havia 59 grups de P-3 i 41 d’ESO. Durant aquests tres anys, ha destacat Berlanga “malgrat que hi ha hagut 177 naixements menys a la ciutat, l’escola pública ha guanyat grups”. El que segons Berlanga es deu a  que moltes famílies de la ciutat han apostat pel sistema educatiu públic.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga ha expressat la seva satisfacció per la feina feta durant aquests tres anys de mandat que ha precisat, “arriba al tram final” i n’ha fet una molt bona valoració, destacant-ne els resultats que ha qualificat com “un avançament molt satisfactori”. S’ha referit a l’increment de recursos destinats a l’escola pública aquests darrers 3 anys, amb un increment del pressupost del 17% que ha qualificat d’extraordinari.
Aquest increment ha ajudat a reajustar la política de beques per llibres de text que ha estat modificada i que ha passat de 400.000 euros a 440.000 euros i que permetrà fer arribar ajudes de 60 euros a 7.200 famílies.

D’altra banda el responsable d’educació a la ciutat, ha volgut posar de relleu  la valoració que han fet les famílies del servei municipal d’Escoles Bressol, que l’han qualificat  “d’excel·lència”. Precisament el regidor ha anunciat que entre les novetats hi ha la previsió de construcció (sense data d’execució) de dues noves escoles bressol, una a la Concòrdia, de la que s’està fent l’estudi i una altra al sector de Covadonga

Comentaris
To Top