Ciutat

La Festa Major desapareguda, en tres imatges

Alguns actes icònics de la Festa Major han quedat enrere amb el pas dels anys. En tres imatges recuperem tres moments que han passat a la història de la nostra gran festa.

Concerts multitudinaris

Els Pets, Rosario Flores o Miguel Bosé són alguns artistes que han passat per la Festa Major de Sabadell, especialment entre els anys 80 i 90 pel Parc Catalunya, que acollia concerts amb més de 60.000 persones. A la foto, La Trinca, en concert a la Festa Major de 1980.

La Trinca, en concert a la Festa Major de Sabadell del 1980 / PERE FARRAN (AHS)

I en la següent imatge, el públic del mateix concert de La Trinca.

Públic assistent al concert de La Trinca a la Festa Major de Sabadell de 1980 / PERE FARRAN (AHS)

Sardanes al bosc de Can Feu

Adjunt al Castell de Can Feu hi havia el bosc, ara desaparegut. Entre els anys 1900 i 1930 s’hi va concentrar una gran quantitat d’activitats socials i culturals. En la primera dècada del s. XX s’hi feia teatre, com Terra Baixa el 1915, amb la presència de l’autor, Àngel Guimerà, i l’assistència d’unes 10.000 persones segons l’associació cultural Can Feu. Als anys 20 i 30 s’hi feia més actes sardanistes, com el que mostra la fotografia, d’un concurs de sardanes per la Festa Major del 1927.

Concurs de sardanes al bosc de Can Feu per la Festa Major de 1927 / AUTOR DESCONEGUT (AHS)

Les curses al velòdrom de la Creu Alta

Al s. XX per la Festa Major se celebrava un campionat de ciclisme al desaparegut Velòdrom del Centre d’Esports, al costat de l’antic estadi del Centre d’Esports Sabadell, actual carrer de Sant Vicenç.

Campionat al velòdrom per la Festa Major, el 2 d’agost de 1925 / Francesc Casañas (AHS)

Comentaris
To Top