Ciutat

L’Animalada obre la Festa Major a ritme de foc i batucada

El llop, la guineu, la cadernera… algunes de les bèsties que han acompanyat el seguici

Un moment de l'Animalada / LLUÍS FRANCO

La Festa Major ja està en marxa. Aquest dijous s’ha celebrat l’Animalada en els seus dos formats, la petita a la tarda i l’adulta al vespre. L’Animalada petita ha estat passada per aigua, però no per això menys lluïda, i l’Animalada s’ha escapat de la pluja i ha congregat centenars de joves, especialment, amb moltes ganes de beure i passar-ho bé.

A la tarda, l’inici de l’Animalada petita s’ha fet esperar, havia de ser a les 18h i pràcticament ha estat a les 19h quan la rua ha sortit des de l’envelat del passeig de la Plaça Major. El seguici l’han encapçalat les Forques de Can Deu, les Banyetes de la Creu Alta i els Bastoners de Sabadell, al ritme de les gralles i els petards.

D’altra banda, a les 22:30h ha començat l’Animalada, amb més colles en aquest cas, ja que a les anteriors s’hi han sumat les Bruixes del Nord o els Bandtumbats, per exemple.

L’Animalada petita ha consistit en un recorregut que primer s’ha aturat a la plaça de l’Àngel, on Forques, Banyetes i Bastoners han fet una petita demostració. Tot just després de començar ha començat una pluja que mica en mica s’ha anat animant i no ha parat en tot el recorregut. La segona parada ha estat a la plaça del Pi-Pi, on la meitat de les persones que estaven al Passeig ja havien desistit de seguir sota la pluja. I de la plaça del Pi-Pi cap als carrers de Gràcia i Sant Antoni per tornar a l’envelat del Passeig on el llop, la guineu, la cadernera, el porc senglar, la cabra, el Sol i la Lluna han acabat la festa amb totes les persones que els seguien.

Per la seva part, l’Animalada s’ha allargat més, hi ha fet una volta circular des del Passeig, passant pel Mercat, la plaça de l’Àngel, la plaça del Pedregar i ha tornat a arribar a l’envelat del Passeig, on s’ha fet el tradicional pregó de la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS).

A continuació, una selecció d’imatges de l’Animalada:

Comentaris
To Top