L’Escola Pia frega la sorpresa

Pep Font en una acció del partit / CEDIDA

Davant d’un miler d’espectadors, cinc-cents vinguts de Sabadell, l’Escola Pia va estar a punt de donar la sorpresa davant Industrias Santa Coloma tot i caure per 6 a 4 a la semifinal de la Copa Catalunya de futbol sala. Des del xiulet inicial van quedar paleses les intencions d’uns i altres. Els de Can Colapi, amb un incommensurable Josep Maria sota pals, no renunciaven a anar a buscar als colomencs per intentar aprofitar alguna pèrdua de pilota.

Per l’altra banda, els d’Óscar Redondo buscaven una vegada darrere l’altra superar la primera línia de pressió a través del joc entre línies. En el minut 3 de partit, una acció ben trenada va servir perquè Ximbinha avancés a Industrias Santa Coloma. Cinc minuts després, tot i tenir el hàndicap de les cinc faltes en contra des del minut 4, va arribar l’empat a 1 després que Pep Font materialitzés una falta a la frontal de l’àrea. Poc va durar l’alegria per als seguidors escolapis que van veure com una pèrdua al mig del camp permetia a Pol Pacheco tornar a avançar als colomencs. Tocava remar a contracorrent.

Tot seguit, va arribar el gol de la tarda: el jove porter de Castellar del Vallès va servir una assistència mil·limètrica perquè, Santi Sardà -autor de dos gols-, amb el cap, sorprengués Cristian amb una fantàstica paràbola. (2-2). Quan tot semblava que s’arribaria a l’equador del partit amb l’empat al marcador, de nou, un error a la sortida de pressió va permetre que els de Santa Coloma, mitjançant Cardona, marquessin el tercer gol.

A la represa, un inici fulgurant del finalista de la Copa Catalunya va permetre ampliar la distància fins al 5 a 2. Tot i el desencís, els sabadellencs van aconseguir retallar el desavantatge gràcies a Pol Viada després d’aprofitar una badada del porter visitant (5-3). Quedava tot un món (min.31) i tot estava obert, el guió perfecte per als homes de Borja Burgos.

A pocs minuts per al final, un nou contracop va permetre a Ximbinha encarrilar la victòria amb el sisè gol dels colomencs (6-3) que tot i el gol de Santi Sardà, amb el porter jugador, l’Escola Pia es quedés a les portes de donar la gran sorpresa a la Copa Catalunya.