Ciutat

L’Aeroport de Sabadell ha obert les seves portes aquest matí

F-4 Phantom exposat a l'aeroport de Sabadell / X.O

Els amants de l’aeronàutica han gaudit aquest matí, amb la jornada de portes obertes de l’aeroport de Sabadell. Des de les 10.30 h fins les 13.30 h, l’aeroclub ha exposat alguns avions històrics com el Polikarpov, l’F-4 Phantom o l’Antonov. També hi ha hagut exhibicions aèries, i els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, el SEM i els Bombers també han exposat els seus vehicles i han fet alguna mostra.

Centenars de persones han passejat pel recinte aquest matí, molts eren aficionats a l’aviació com l’Enric i el Genís de Terrassa. “Tenir l’oportunitat de veure tant de prop avions tant emblemàtics com l’F-4, és un plaer”, deia l’Enric. Els dos joves han estat parlant amb David Villanueva, soci de l’aeroclub, que els explicava les característiques del Phantom com si d’un llibre obert es tractés.

“Aquí sempre intentem mostrar coses noves al públic, des del club volem desenvolupar més la cultura aeronàutica”, assegurava Villanueva, que també és membre del Centre Cultural Aeronàutic del Prat de Llobregat.

Activitats per a tothom

Hi havien activitats per a tots els públics. En un hangar de restauració d’avions, els més petits de la ciutat han estat dibuixant avions en un espai habilitat. El que més atreia als nens, però, era la oportunitat de muntar-se als vehicles policials exposats, on s’ho passaven de valent tocant les sirenes i parlant per l’altaveu.

No només els aficionats de l’aviació i els nens han gaudit de la jornada. Al llarg del matí han arribat moltíssims aficionats de la fotografia, per poder treure instantànies dels aparells i de les diferents exhibicions aèries que s’han dut a terme. “Tenim un company que ens ha informat de l’esdeveniment i hem vingut a fer unes fotos”, deia el David, que és membre de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià del Besòs.

Exhibicions aèries i dels cossos policials

Cap al migdia, s’han pogut veure exhibicions aèries d’avions històrics com el Beechcraft T-34 o el Bücker Jungmann. També s’ha passejat l’helicopter del SEM i el dels Mossos d’Esquadra. Pel seu cantó, la Guàrdia Civil ha realitzat una mostra de la seva unitat canina.

Comentaris
To Top