Ciutat

Cs i PP no assistiran als actes de l’Onze de Setembre

Ni Cs ni PP assistiran als actes de la Diada a Sabadell

L'ofrena floral de l'any passat / LLUÍS FRANCO

Tan Ciutadans com el Partit Popular han anunciat que no participaran en els actes de la Diada que organitza l’Ajuntament per aquest Onze de Setembre. Els dos argumenten que la Diada ha estat “segrestada” pels independentistes i que ja no representa tots els sabadellencs.

El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació “no participarà en els actes institucionals municipals de la Diada”. García ha explicat que això serà així perquè “la Diada no és de tots, se l’han apropiat els separatistes i els actes que organitzen exclouen més de la meitat de la societat catalana”.

“Des de Ciutadans sempre s’ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi”, ha dit García. “A més de la meitat dels catalans ens indigna que una determinada ideologia s’apropiï de la Diada de forma desvergonyida”, ha defensat, “s’organitzen actes polititzats i enfocats a una ideologia que no representa al conjunt de la societat catalana”. El responsable d’Acció Institucional de Cs ha manifestat que Ciutadans “no vol ser còmplice dels que han segrestat una festa que hauria de ser de tots per convertir-la en una jornada independentista amb un discurs marcat per la divisió, l’enfrontament i la ruptura amb la resta d’Espanya”.

Per la seva part, el president del Partit Popular de Sabadell, Esteban Gesa, ha assegurat que des de fa uns anys “la Diada està segrestada” i creu que no és la festa de tots els catalans. Gesa pensa que els sectors independentistes s’estan apropiant “absolutament de tot”.

Comentaris
To Top