Ciutat

Un primer contacte amb la cultura castellera

Una nena pujant sobre l'esquena d'una castellera / Óscar Espinosa

Nens i nenes amb curiositat castellera han pogut experimentar un primer contacte amb aquesta cultura. Els Saballuts han organitzat, amb motiu de la Festa Major, un taller pels més menuts a la Plaça Alcalde Marcet. Els petits han conegut què són els castells i aprendre les nocions més bàsiques de la cultura. S’han fet pilars petits i poms mentre escoltaven de fons tocar les gralles i altres instruments com el tabal.

“Volem fer un taller divulgatiu, traslladar les sensacions que produeix pujar sobre de l’altre i demostrar que el treball colectiu és molt més fructífer que l’individual”, ha apuntat el president dels Saballuts, Joan Carles Sanchez.

El Marc i la Júlia son dos de les desenes de nois que han viscut de primera mà l’experiència castellera. La Júlia és el primer cop que ho fa i ha decidit anar-hi perquè és “una enamorada dels castells”. A la seva mare, però, no li fa “gaire gràcia”. El Marc també pujava sobre les esquenes d’un casteller per primer cop i no ha passat “gens ni mica de por”.

Comentaris
To Top