Ciutat

Comencen les festes a Gràcia i a la Plana del Pintor

Els Gegants de Gràcia que ja han complert 35 anys a la Festa Major de l'any passat / LLUÍS FRANCO

Un cop acaba la Festa Major tornen les festes als barris que encara no les han celebrat, aquest és el cas dels barris de Gràcia i la Plana del Pintor que aquest cap de setmana faran la seva Festa Major amb un ampli programa d’activitats per gaudir del carrer, la música i la xerinola.

En el cas de Gràcia, en la Festa Major les estrelles de la cercavila d’enguany seran els Gegants d’Arguedas (Navarra) que han estat convidats pels gegants de Gràcia i la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia ja han avisat que la Cercavila d’aquest any serà molt lluïda. Precisament seran ells els que llegiran el pregó d’aquesta Festa Major, aquest divendres a les 22h a la plaça del Treball. Dissabte a les 18.30h faran una altra cercavila, amb sortida i ball final a la plaça del Treball.

Aquesta plaça serà el punt d’encontre de molts actes, que començaran divendres a les 22.30h amb el concert de Papafree i acabaran diumenge a les 21 hores amb el Fi de Festa a càrrec de les Bruixes del Nord. Entremig de tot, però, un munt d’actes com exhibicions de balls de Jazz, divendres 14 a les 19h al Centre Cívic, ball country, divendres a les 20h a la plaça del Treball, i la Plantada de gegants i cercavila amb sortida dels jardinets dels Gegants de Gràcia, a partir de les 20.30h aquest divendres 14 de setembre.

No faltarà el sopar popular que tindrà lloc dissabte a les 21 hores i el ball a càrrec de l’orquestra Gràcia Oléstars a la plaça del Treball. Diumenge a més d’un espectacle infantil a les 11.30 hores i el dinar de germanor als 14h, hi haurà el tradicional concert d’havaneres a càrrec de Tela Marinera, a la plaça del Treball.

Manolo Garrido, pregoner a Plana del Pintor 

La Festa Major de la Plana del Pintor té com a protagonista del cartell de festa el cant flamenc i les sevillanes, tant és així que aquest divendres la Festa arrenca a les 18.30h amb Carlos i Paula Vílchez i a les 19h amb Sevillanes de la Planada i seguidament el Coro Rociero que donarà pas al Pregó de Festa Major a càrrec de Manolo Garrido. A la nit hi haurà el festival de Variedades amb Las Revoltosas de La PlanadaNoche Flamenca amb la cantant Ana BrunesIban Pérez a la guitarra i la “bailaora” Cristina Eslava.

El dissabte, 15 de setembre, se celebrarà un Torneig de Futbol de Festa Major, seguidament la Xocolatada i després hi haurà diverses activitats pels més petits que acabaran amb un canó d’espuma, al camp de futbol de la Planada, al carrer Caucaso, 85.

A les 10h, Torneig de Fulbito al camp de la Cipo, i a la tarda tindrà lloc un homenatge a la gent gran amb la Tuna del Barri, al Local Social del carrer Cáucaso, 85. A la tarda del dissabte i després de les Sevillanes a les 17 hores, hi haurà un concert de Cançó Espanyola a l’Associació de Veïns del barri, i a la nit ball amb l’orquestra The Lony Band al parc del Nord.

Diumenge 16 de setembre tindrà lloc la Misa Huertana amb l’actuació del Centre Regional Murcià al carrer dels Andes. Després es podrà veure la passejada de Carrosses per diferents carrers del barri i tot seguit la Sardinada Popular. A la mateixa hora es farà el ball amb cavalls, al parc del Nord i a les 13 hores la Bicicletada Popular. Al migdia no faltarà la Paella Popular i a la tarda el Ball de Saló, i les Havaneres a les 20 hores al parc del Nord. En aquest mateix espai la festa es clourà amb focs artificials a les 22h de la nit.

Comentaris
To Top