Opinió

Més Saba-TiC i més gran

Un home condueix un drone al Saba-TiC / VICTÒRIA ROVIRA

[Per Àlex Hinojo, director d’Amical Wikimedia]

El dissabte passat, 8 de setembre, es va celebrar als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa de Sabadell la tercera edició del Saba-TiC –inclosa dins la programació de la Festa Major–, una mostra interactiva de tecnologies innovadores que vol apropar l’enginyeria, la ciència i la programació a la ciutadania.

A través dels diversos tallers i activitats, vam poder experimentar amb tècniques d’impressió 3D, programació per blocs, realitat virtual, drons i tot tipus de ginys. Fins i tot vam poder conèixer en Pepper, un robot semihumanoide que és capaç de reconèixer les emocions humanes, que va ser l’encarregat de donar-nos la benvinguda a la mostra i que es va passar el dia interactuant amb la canalla.

Experiències immersives
Una de les claus de la jornada va ser la interacció entre humans i màquines. Des de tallers familiars per construir una placa electrònica fins a batejos de vols de drons, passant per diverses experiències immersives amb ulleres de tres dimensions. Les curses de nanodrons també van cridar l’atenció de bona part del públic. Els principals participants van ser els menors d’edat, però a les cares dels seus acompanyants adults es podia veure que ells també tenien ganes d’interactuar amb aquelles màquines.
En només tres edicions, ha quedat demostrat que Saba-TiC té prou múscul i potencial per si mateix.

Com créixer
Potser, de cara al 2019, es podria pensar a ampliar l’esdeveniment a tot un cap de setmana i a organitzar-lo en un espai més ampli, com la Fira de Sabadell, per exemple, i com un acte independent fora del cap de setmana de Festa Major, ja que en diversos moments del dia els Jardinets de la Caixa es van quedar petits i es van formar algunes cues. També es podria ampliar el programa creant activitats específiques per a un públic més adult, que ens vam quedar amb ganes de participar-hi.

Comentaris
To Top