Ciutat

La Plana del Pintor: Unes festes molt flamenques

Exhibició de sevillanes a les festes de la Plana del Pintor / Óscar Espinosa

La Plana del Pintor s’acomiada un any més de la seva Festa Major. Des del divendres, el barri ha viscut unes festes molt flamenques, tot i que també han hagut sardanes i jota aragonesa. Les activitats estaven situades principalment al carrer del Caucas i el parc del Nord.

Les festes van arrencar el divendres amb la nit flamenca, amb la actuació de diferents grups del barri com el ‘Coro Rociero’, ‘Las Revoltosas de la Planada’, i una actuació que va comptar amb Iván Pérez a la guitarra, la cantant Ana Brunes, i la ballarina Cristina Eslava. El pregó va anar a càrrec del locutor Manolo Garrido.

Dissabte al matí va estar dedicat als més menuts i a l’esport. A la tarda es va fer el tradicional homenatge a la tercera edat, i a la nit van tornar els espectacles musicals i les exhibicions de ball a l’escenari.

Aquest diumenge, l’activitat estrella ha sigut la paella popular, que segons informa Emilio Robles, el president de la associació de veïns, ha estat un “èxit”. “Ha vingut moltíssima gent, i hem passat una bona estona”, deia Robles.

La tarda s’ha dedicat als balls tradicionals com la sardana, la jota i les sevillanes, aquestes últimes amb una exhibició de diversos grups formats per la professora Cristina Eslava. Per acabar les festes, cantarà Carmen Paredes, hi haurà una ballada d’havaneres, i els focs artificials.

La Cultura com a objectiu

Des de l’AAVV de la Plana del Pintor, l’objectiu de les festes del barri és promoure la cultura. “Aquí han passat balls de tot tipus, lo bonic d’aquestes festes és fer veure l’activitat cultural del barri”, deia el seu president.

Tot i que el resultat ha sigut positiu, Robles ha lamentat que la gent jove no participi a la comissió de festes. “Els joves no apareixen per la comissió, i les juntes de veïns estem ja molt envellits, si no ens agafen el relleu, no sé qui ho prepararà tot”, deia el president de la AAVV.

Comentaris
To Top