Publicitat
Ciutat

Ajuntament i sindicats acorden millorar les condicions dels treballadors municipals

Treballadores municipals protesten a la plaça Sant Roc, el maig passat / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha arribat a un primer acord amb els sindicats presents a la Mesa General de Negociació -CCOO i UGT- que permetrà als treballadors municipals recuperar algunes de les condicions laborals prèvies a les retallades. Una mesura és que, en cas d’incapacitat temporal, el seu sou no es veurà afectat.

Un dels principals objectius de l’acord passa per retornar al personal municipal actual determinades cobertures socials i condicions laborals que s’havien perdut després d’anys d’austeritat i congelació salarial. Aquest acord -diuen des de l’Ajuntament- és possible pel nou marc legal que estableix l’actual Llei de Pressupostos i per la situació sanejada de les arques municipals.

“La ocupació pública ha de ser de qualitat”, insisteixen des del consistori. Eduard Navarro, regidor de Recursos Humans, ha agraït els esforços que han fet les dues parts, i ha afegit que aquest acord “permet donar un millor servei públic”, ja que aquest requereix -diu- reforçar els drets dels treballadors.

En aquesta línia, s’impulsa la creació de nous llocs de treball i la revalorització de la funció pública amb un nou sistema de borses de treball al qual s’han presentat gairebé 2.000 persones per a graduats universitaris. Més endavant, continuarà amb altres perfils professionals, com els oficis o els administratius.

Publicitat
Comentaris
To Top