Ciutat

Més de 400 activitats es posaran en marxa aquest curs en el programa Ciutat i Escola

Els directors de Ràdio Sabadell i el Diari de Sabadell, Montse Pérez i Albert Solé/ROGER BENET

El programa Ciutat Escola pel curs 2018-2019 s’ha presentat avui i com a novetat incorporarà al Consell d’Entitats Ciutat i Escola, la Fundació Vicente Ferrer de Barcelona i l’Associació Ethos de Sabadell. Aquest curs es posaran a disposició de les escoles més de 400 activitats, segons que ha anunciat el regidor d’Educació, Joan Berlanga. De totes aquestes activitats, 45 són novetats. Una d’elles és la incorporació de cursos de llengües amb 40 activitats d’anglès i 31 de francès.

Col·laboren amb el programa Ciutat Escola 65 entitats i tots els serveis municipals. Les escoles disposen d’un catàleg de més de 100.000 usos. Els primers quinze dies de setembre ja s’han inscrit 50.000. L’any passat la pàgina web del programa va registrar 117.000 usos.

Enguany i segons que ha explicat Joan Berlanga, el pressupost s’ha incrementat i es compta amb una partida de 31.500 euros el que facilita que el 60% de les activitats siguin gratuïtes.

La incorporació de les entitats Vicente Ferrer i l’associació Ethos permetrà ampliar l’espectre pedagògic d’aquest projecte educatiu. La primera incorpora un taller de Conta-contes, la projecció d’un vídeo que mostra la realitat social a l’Indià rural i tallers presencials. Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la labor social que fa la fundació en aquest país. Per la seva banda l’associació Ethos, que treballa en la rehabilitació integral de persones amb conductes addictives, enceta aquest any una nova línia de prevenció a les escoles amb tallers didàctics.

Destaca també entre les novetats “El Món de la Paraula”, Premis Sambori i Pissiganya i un taller multimèdia a càrrec de professionals de Ràdio Sabadell i Diari de Sabadell. Les activitats giren entorn de la ciència i la tecnologia, el desenvolupament sostenible, l’educació artística, l’educació en valors, el Patrimoni històric de la ciutat, tallers d’orientació i emprenedoria i promoció de l’esport.

Comentaris
To Top