Ciutat

Mobilització contra una ocupació a Gràcia

La Plaça del Treball al barri de Gràcia

El Diari de Sabadell publicava fa unes setmanes la història de la família de Xavier Girbau. El passat mes de juliol, el seu immoble situat al carrer de Fiveller del barri de Gràcia, va ser ocupat il·legalment per un altre família. El Xavier i la seva família, que estaven vivint en el domicili d’un familiar mentre venien el pis, van quedar-se fora i ara han iniciat un litigi judicial.

Aquest dilluns 24 de setembre, la família ha convocat una concentració davant del centre cívic del barri, a la plaça del Treball. “Tenint en compte la difícil situació, la família necessita més que mai l’escalf i el suport d’amics i veïns del barri”, demana Girbau en el missatge de convocatòria.

“No sabem quan podrem tornar i dur una vida normal de present i de futur”, explica el Xavier. L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, estarà present a l’acte de suport a la família.

Ciuró va ser autora de la Llei Antiocupacions que, buscava protegir als petits propietaris davant de situacions com la viscuda per aquesta família del barri de Gràcia. La concentració serà dilluns a dos quarts de deu i la família oferirà una roda de premsa per denunciar la seva situació, i valorar les conseqüències.

L’agrupació de veïns dona suportar a Girbau

L’agrupació de veïns de Gràcia ha mostrat el seu suport a la família Girbau a través d’un comunicat. “Les institucions públiques han de garantir el dret constitucional a l’habitatge digne”, diuen al document. L’agrupació assegura que en ocasions “legítima” l’ocupació d’habitatges buits “de grans tenidors que en fan un ús únicament especulatiu”, però no és el cas d’aquesta família. “Expressem el nostre suport a la família desposseïda, i s’insta als ocupants a abandonar la casa com més aviat millor”, explica l’agrupació.

L’AVG també crida a l’Ajuntament i la justícia perquè “resolguin” la situació de les dues famílies, i a no utilitzar el cas amb “interessos partidistes”.

Comentaris
To Top