Ciutat

La Festa Major de les Termes tanca les festes de barri

Ballada de Zumba a la ronda Santa Maria / Marcel Fernàndez

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’última de les festes majors dels barris. Les Termes s’acomiada avui de 3 dies de celebracions, que van començar divendres a la tarda, i acabaran aquest diumenge amb les Havaneres i la traca de fi de festa. Enguany, la novetat ha estat la participació de la Plataforma per la Llengua que ha col·laborat amb diferents activitats integrades dins del Pla d’Actuació Lingüística Integral pel districte 6.

El divendres es va donar el tret de sortida de les festes amb el pregó d’Israel Jiménez, veí del barri. Tot seguit es va fer una festa Holi, i la nit va comptar amb el ball de diables de les Forques de Can Deu, i l’actuació del grup RUCK and ROLL. Dissabte es van dur a terme diferents activitats esportives al matí, la tradicional sardinada popular al migdia, l’actuació dels gegants a la tarda, l’exhibició del grup de zumba del barri, i el sopar popular amb el posterior ball-espectacle de la festa major.

Aquest diumenge els trabucaires han despertat al barri, que al migdia ha gaudit del concurs de paelles i una paellada popular. Per tancar la festa, a la tarda ha hagut la xocolatada, el Gran Dictat organitzat per la Plataforma per la Llengua, les havaneres i la traca final.

“El divendres i el dissabte a la nit van ser tot un èxit”, deia la Conxita, presidenta de la AVV de les Termes. “Aquest any vam fer curt amb la sardinada, però”, explicava. Des de l’associació informaven que les activitats més exitoses han sigut les organitzades per la Plataforma per la Llengua i les actuacions de Marcelo Mim.

Activitats de la Plataforma per la Llengua

 La Plataforma per la Llengua va impulsar el Pla d’actuació Lingüística Integral al districte 6; els barris del sud de la ciutat. En aquests es concentra la major part de les persones migrades, un 19% de la població és d’origen estranger. L’objectiu del pla és aconseguir que el català sigui una eina de cohesió social a la ciutat, i assolir una millor integració.

Per la Festa Major de les Termes, l’entitat ha organitzat diferents activitats com l’espectacle de màgia a càrrec de Joves Mags, el concurs d’Scrabble o el Superdictat d’aquest diumenge. Segons informaven des de l’associació de Veïns, aquestes activitats han tingut “molt bona rebuda” i han congregat bastanta gent.

Comentaris
To Top