Ciutat

Serracant: “Cal continuar manifestant-se contra la vulneració de drets fonamentals”

Més de mig miler de persones s’han aplegat a la plaça de Sant Roc

Concentració a la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

“Fa un any que el nostre poble era colpejat amb les porres de la indecència i ara, més que mai, hem de continuar en lluita”, explica la Marina Carrasco, una de les més de mil cinc-centes persones s’han aplegat avui a la plaça de Sant Roc pels actes de commemoració de l’1-O. Entre pancartes de ‘Fem República’ i ‘1-O ni oblit, ni perdó’, representants polítics i ciutadans han fet un clam a la llibertat i el respecte als drets civils.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant ha destacat que “la voluntat democràtica d’aquest Ajuntament és que els ciutadans i ciutadanes de Sabadell tinguin urnes, llavors i sempre, amb les mateixes garanties que en qualsevol altre procés electoral”, segons deia el manifest aprovat per la Junta de Portaveus. “Un any després continuem pensant que la sobirania resideix en el poble”, ha destacat, a més de recordar el dret internacional a l’autodeterminació dels pobles apel·lant els drets humans. Serracant ha animat als ciutadans a “continuar manifestant-se contra la vulneració dels drets fonamentals i l’espiral repressiva i antidemocràtica”.

“Un antidemòcrata miserable”

Gabriel Rufián, diputat al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), considera que l’esperit de l’U d’octubre “continua intacte”. El diputat considera que “va ser un dia que va camviar l’eix polític del procés: ja no importava ser independentista o no, només ser demòcrata”, ha apuntat. “Si no reacciones davant les hòsties, no només ets un antidemòcrata, sinó que també ets un miserable”, ha assenyalat, a més de destacar que “és un dia que no ha acabat encara”.

La lectura del manifest, que ha tingut els vots a favor dels portaveus d’Unitat pel Canvi, PDECat, la Crida, ERC i Guanyem mentre que els portaveus de PSC, Ciutadans i PP han votat en contra, ha culminat en aplaudiments de més de dos minuts i cants de “llibertat dels presos polítics”, “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” i “independència”. ‘Els Segadors’ han donat fi a la concentració ciutadana.

Comentaris
To Top