Publicitat
Oci i cultura

Emma Vilarasau i Julio Manrique encapçalen la nova temporada del Principal

El director d'Èdip, Oriol Broggi, i el protagonista, Julio Manrique / ACN

Aquest diumenge, 7 d'octubre, comença la temporada dels teatres municipals. El primer en obrir el teló serà el Principal, diumenge a les 18h, amb l'obra Un tret al cap, dirigida per Pau Miró i amb Emma Vilarasau, Imma Colomer i Vicky Luengo com a intèrprets. Julio Manrique i Xarim Aresté també pujaran a l'escenari d'aquest teatre sabadellenc.

Un tret al cap

Un tret al cap s’acosta al gènere del 'thriller' periodístic sense renunciar a l’humor ni a la dimensió íntima dels personatges. Es tracta d’una periodista acomiadada, una víctima que demana insistentment que es faci públic el seu cas i una dona –la germana de la periodista–, que només vol gaudir dels darrers anys de la seva vida en plenitud. Entre totes tres es crea un triangle en què tot allò que és tan difícil de dir és justament el que els permetrà sortir del carreró sense sortida on han anat a parar. La censura en l’àmbit públic –en aquest cas el periodisme– i també en el privat –el familiar– és el motor d’aquesta historia amarga i tendra a la vegada.

Èdip

El 21 d'octubre passarà pel principal Èdip, de Sòfocles, versionada per Jeroni Rubió, dirigida per Oriol Broggi i amb un repartiment que compta amb actors i actrius com Julio Manrique, el sabadellenc Marc Rius, Carles Martínez, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon. Aquesta obra narra la història de qui acaba sent el rei de Tebes, després de matar el seu pare sense saber-ho, casar-se amb la seva mare i tenir-hi fills.

Els darrers dies de la Catalunya republicana

El 17 de novembre el Principal acollirà la presentació de l'obra Els darrers dies de la Catalunya republicana, amb adaptació i interpretació a càrrec de Jordi Hervàs, acompanyat d'una instrumentista. L'obra està basada en fets reals d'uns dies dramàtics que va viure l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan Franco posa en marxa l'ofensiva final contra Catalunya. Aquesta representació vincula diferents temes dels anys 30 del segle passat amb l'actualitat, com les relacions entre Catalunya i Espanya, l'exili a Europa i la por a pedre la pròpia identitat.

Música i cinema, amb Xarim Aresté i Toni Xuclà

D'altra banda, al Principal també s'hi podrà escoltar música i veure cinema. El 27 d'octubre el Teatre Principal presentarà Polinèsies –Premi MIN de la Música Independent 2018 al Millor Disc de l'Any en Català–, de Xarim Aresté. Polinèsies és, un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. I, com a complement, presenta l'EP Groc, marcat per la presa de consciència política.

Finalment, el diumenge 25 de novembre, el sabadellenc Toni Xuclà, acompanyat de 3 músics, estrena Shen Nu i altres tresors amagats al Teatre Principal de Sabadell. Es tracta d’un espectacle de música i cinema basat en tres històries filmades als anys trenta: la xinesa Shen Nu, la catalana El més sublim i la japonesa Sanko i el pop. Les composicions i les imatges cinematogràfiques són protagonistes i s’uneixen per explicar històries que parlen de la bondat humana per sobre de la maldat, de la importància de l’amor i de la protecció de la família.

També al Teatre Principal es podrà seguir, com cada any, la programació dels cicles de música de cambra, de música de cobla i la Banda de Música de Sabadell, organitzats per diverses entitats sabadellenques. I al Teatre La Faràndula tindran lloc les produccions de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, els espectacles de la Joventut de la Faràndula i els concerts simfònics amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top