Ciutat

La Diada del Soci de Sabadell Sardanista arriba a la 24ª edició

L'Aplec de Sabadell Sardanista / LLUIS FRANCO

Els sardanistes sabadellencs celebren aquest cap de setmana la Diada del Soci, una festa que dediquen als socis de l’entitat Sabadell Sardanista i que culmina amb el lliurament de Premis al Mèrit Sardanista, un reconeixement que l’entitat atorga des del 1995 a persones de l’entorn sardanista que hi han dedicat temps i il·lusió, així com a estudiosos del món de la sardana i la cultura popular.

Aquest any recaurà en Jaume Nonell Juncosa, expert en la història de la Cobla, i ha estat íntimament lligat a a la sardana, ha publicat, conjuntament alb Lluís Subirana diversos llibres, entre ells La sardana i les cobles juvenils (1986) i Els Fatxendes, primera cobla de sardanes a Sabadell (2003). Nonell ha estat membre de la junta de Sabadell Sardanista i fundador de les colles infantils Estrep i Esquitx i entrenador de colles de l’Associació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí i de colles veteranes de Sabadell i Arraona. A banda d’aquest premi també es lliurarà els premis a 25 anys i 50 anys de soci.

El programa d’actes per celebrar el dia del soci, començarà a dos quarts de dotze del matí amb una Audició de Sardanes per la cobla de Sabadell a la plaça Pep Ventura. A la mitja part s’oferirà un vermut a tots els socis i públic assistent. A dos quarts de tres es farà el dinar de germanor a l’Hotel Urpí i després de la cerimònia de lliurament de premis, la mezzosoprano Marta Valero oferirà un concert de sobretaula.

Comentaris
To Top