Ciutat

El malestar per l’Havana arriba a l’Ajuntament

“N’estem farts”. Un veí del carrer Turull resumeix així la polèmica respecte al bar musical Havana. Baralles al carrer, cotxes a gran velocitat, gots per terra, pixums en la via pública… són algunes de les denúncies que han fet els veïns i que ara han portat fins a l’Ajuntament.

Elena Ferran, que viu a tan sols uns metres del local d’oci, és una de les veïnes que ha presentat una instància per forçar una actuació municipal que sigui “contundent”. En aquest sentit, aquesta veïna exigeix al govern local que emprengui dues mesures: reforçar la seguretat immediatament i replantejar l’oferta d’oci nocturn.

“Ja hi va haver problemes en una zona més allunyada i menys residencial. La solució és deixar que aquests locals s’estableixin al Centre?”, es pregunta, i demana a l’Ajuntament que no permeti la creació d’una “nova Zona Hermètica”.

Així mateix, considera que cal un desplegament policial més potent. “Cal posar una patrulla de la Policia Municipal que passi regularment davant del local”, demana com a mesura immediata per acabar amb “la impunitat dels incívics”. Ara per ara, segons exposa, la policia només té un efecte dissuasiu momentani. “Venen, afluixen durant uns minuts i hi tornen un altre cop”, lamenta.

Seguiment policial

Davant les queixes veïnals, la Policia Municipal ha posat en marxa un seguiment de l’entorn del local, especialment enfocat a la matinada. Fonts policials assenyalen que hi ha un dispositiu preparat especialment per les hores considerades conflictives, en plena matinada. “Posem el focus en el tancament, que és el moment en què es registren més problemes”, exposa la Policia Municipal, que fa setmanes que té el local en el punt de mira.

Restringir les llicències

Elena Ferran ha presentat una instància davant l’Ajuntament en la qual demana que es “revisin els criteris” a l’hora d’atorgar les llicències de locals d’oci en zones residencials.

En el text, però, treu ferro a la mateixa presència del local i posa èmfasi en l’actitud dels seus clients. “En els darrers mesos s’han viscut baralles multitudinàries, raves organitzades en tancar el local (…), una llarga llista d’incidents que es repeteixen cada cap de setmana”, lamenta aquesta veïna. Un altre resident del carrer Turull, que també ha presentat un escrit formal a l’Ajuntament, detalla comportaments incívics que s’allarguen –segons denuncia– fins a les 6.30 hores: “Ens trobem al carrer Turull gent orinant als contenidors d’escombraries”, exposa aquest veí, que recorda que abans el carrer era un espai “tranquil”.

El problema de l’Havana

L’Havana Bar és un local de nova creació amb només quatre mesos de recorregut. És un bar de música llatina que s’ha establert en l’espai que havia ocupat antigament el pub Kräsna, que ja havia generat molèsties als veïns en el passat. En el cas de l’Havana, els problemes de soroll i brutícia s’arrosseguen des de l’obertura de l’establiment.

El seu propietari sempre ha defensat que compleix amb la normativa, tant pel que fa als horaris com a la seguretat. Els veïns, de fet, reconeixen que el problema és a fora i no dins del local. Per això ara reclamen un moviment definitiu del govern municipal.

Comentaris
To Top