Ciutat

Smatsa presenta una demanda civil contra Serracant i Perarnau per atacar el seu dret a l’honor

Smatsa presenta una demanda civil contra l’Ajuntament per vulnerar el seu dret a l’honor

Un operari d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

La concessionària de neteja viària i recollida de residus, Smatsa, ha interposat una demanda civil contra l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, per intromissió il·legítima en el dret a l’honor de l’empresa. La demanda se suma a la querella que Smatsa ja va interposar contra Serracant, Perarnau, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i cinc persones més de l’Ajuntament, i als diferents conteciosos administratius que hi ha oberts entre les dues parts.

Smatsa es basa en el que van dir Serracant i Perarnau en la roda de premsa del 24 de gener d’enguany, quan l’Ajuntament va explicar en quin punt estaven els cinc expedients que va obrir a Smatsa i li reclamava fins a 4,3 milions d’euros de sobrecostos. Tanmateix, en aquesta roda de premsa es va posar sobre la taula la opció de suspendre la concessió. Des d’Smatsa, el seu gerent, Eugenio Díaz ha assegurat al D.S. que la demanda va en “estreta relació” amb la querella per prevaricació contra part del govern local. Tanmateix, Díaz remarca que la demanda civil es va interposar el mes de juliol i no forma part de cap cortina de fum per tapar les declaracions judicials que es produiran el novembre.

Serracant ha assegurat que “aquesta nova demanda forma part de l’estratègia de dilació de l’empresa, que vol desgastar, intimidar i crear confusió davant de l’actuació d’aquest Govern municipal”. Tot i així, l’alcalde ha explicat que “no desistirem ni ens arronsarem en la nostra obligació de garantir l’eficiència, el bon servei, la transparència i la fiscalització dels serveis públics”.

Per quantificar-ho, la concessionària, segons l’Ajuntament, ha valorat la repercussió mediàtica que hauria tingut aquesta roda de premsa. Per exemple, el consistori assegura que en el text de la demanda es denuncia que el nom d’Smatsa es vincula a termes negatius com “expedients sancionadors”, “irregularitats greus”, “incompliments” i “multes”. Per aquest motiu, Smatsa es considera afectada per dany moral i patrimonial a l’empresa i demana una indemnització de 30.000 euros. L’Ajuntament recorrerà la decisió.

Causa complexa

Segons Díaz la jutgessa del jutjat nº 2 de Sabadell ha decretat la causa complexa de la querella per prevaricació i, per tant, la investigació es podria allargar fins a 18 mesos. Fonts municipals consultades per aquest diari asseguren que, de moment, no han rebut la notificació que indiqui que s’hagi decretat la causa complexa.

La Crida denuncia vincles amb el PSC

El partit de Serracant i de Perarnau, la Crida per Sabadell, ha emès un comunicat de resposta a la notícia on assegura, taxativament, que “la mala imatge [d’Smatsa] és culpa dels seus vincles amb la corrupció del PSC, no de l’actual govern municipal”. La portaveu de la Crida, Aurora Murillo, es pregunta: “Què serà el següent? Demandar a la jutgessa del cas Mercuri per danys a la imatge? O als mitjans de comunicació per transmetre els avenços en la investigació del cas?” i afegeix que “no cedirem a la seva desesperada ofensiva”. Des de la Crida asseguren que al que Smatsa li diu “embrutar la imatge de l’empresa” ells li diuen “netejar la ciutat de corrupció”.

Comentaris
To Top