Ciutat

Els Saballuts tornen de Tarragona amb la 13a Posició

Tot i un bon començament al XXVII Concurs de Castells de Tarragona, els de Sabadell han quedat lluny dels guanyadors: La Colla Vella dels Xiquets de Valls

Els Saballuts després de descarregar el 7 de 8 / Óscar Espinosa

Els Saballuts han començat el matí amb bon peu al Tarraco Arena. Sense gaires dificultats, han aconseguit carregar i descarregar un 7 de 8, el primer d’aquesta temporada. Però tot i aquest inici, finalment, han quedat en la 13a posició de la classificació del XXVII Concurs de Castells de Tarragona, després de tenir problemes a l’hora de descarregar les dues següents construccions. En la segona ronda, els de Sabadell ho han intentat amb un 3 de 9 amb folre que ha fet llenya mentre el descarregaven, i almenys un membre ha tingut que ser atès pels serveis Sanitaris del recinte.

Els Saballuts han tingut un altre oportunitat a la tercera ronda amb un 4 de 9 amb folre, però mentre l’estaven descarregant, ha fet llenya també; una situació molt similar a la viscuda en la jornada castellera de la Festa Major de Sabadell. Finalment, han aconseguit aixecar i descarregar un 4 de 8 impecable a la quarta ronda.

La colla vella dels Xiquets de Valls fan un 4 de 9 sense folre / Óscar Espinosa

Tot i això, els Saballuts només han pogut treure 2845 punts, molt lluny de la Vella dels Xiquets de Valls, que s’ha endut 9690 cap a casa. La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha fet amb la primera posició amb un 4 de 9 sense folre, un 2 de 8 sense folre i un impressionant 3 de 10 amb folre i manilles que va fer llenya un cop carregat.

Els verds de Vilafranca s’han fet amb la segona posició després d’una intensa lluita amb les colles que han quedat més properes a la classificació. Els de Vilafranca han participat amb un 3 de 10 amb folre i manilles, i un 2 de 8 sense folre que ha fet llenya mentre el descarregaven. El que se’ls ha resistit ha sigut el 4 de 10 amb folre i manilles, tot i l’intent. I el que els ha conduït a la segona posició, ha sigut un 2 de 9 amb folre i manilles.

La colla jove dels Xiquets de Tarragona s’ha quedat amb la tercera posició amb un 9 de 8 impecable, un 5 de 9 amb folre, i un 3 de 10 amb folre i manilles que ha fet llenya quan el descarregaven.

Els Capgrossos de Mataró han quedat quarts amb un 3 de 9 amb Folre, un 2 de 9 amb folre i manilles; i un 5 de 9 amb folre, tots tres, impecables.

Inici amb record als presos polítics

Poc després que entressin les diferents colles castelleres, s’ha cantat els segadors amb música de l’aula de Música Popular i Tradicional de Tarragona. Aquest acte s’ha fet desplegant una estelada gegant a la plaça i amb crits a favor de la independència i l’alliberament dels presos, justament al davant d’on estava situada la zona institucional amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres autoritats.

Comentaris
To Top