Opinió

El Manchester United arlequinat

L'entrenador del CE Sabadell, Toni Seligrat / LLUÍS FRANCO

[Per Carles Fité, periodista]

El futbol és imprevisible, increïble, però també injust i meravellós. El dissabte el Manchester United jugava a Old Trafford un partit contra el Newcastle, en què el seu entrenador, José Mourinho, es jugava el seu futur. Després de perdre 0-2 van començar una remuntada que els va portar a la victòria per 3-2 i va fer que Mourinho seguís, almenys una setmana més, a la banqueta.

El diumenge, a la Nova Creu Alta, l’entrenador del Sabadell, Toni Seligrat, també estava molt qüestionat. Una victòria en sis partits i un joc més que preocupant. Fins i tot amb alguna pancarta a la graderia demanant que fos acomiadat. Els arlequinats també van començar perdent 0-2 amb xiulets dels aficionats i amb un espectacle més aviat lamentable. Però a la recta final la sort es va aliar amb ells i van acabar remuntant amb un gol a l’últim minut i guanyant 3-2.

En el futbol de Segona B, el més important són els resultats. Aquí no s’hi està per l’espectacle i, per tant, quan no es guanya s’encenen les alarmes. Però també és veritat que hi pots fer de més i de menys per procurar aconseguir aquests resultats. I Toni Seligrat va tornar a prendre les pitjors decisions possibles a l’inici: seguir confiant en jugadors desastrosos com Gato i sense fer jugar d’inici jugadors amb talent com Néstor o Domínguez. Va tenir la sort de remuntar. Però, serà un punt d’inflexió per revertir la situació? Difícil de creure.

En el meu imaginari ideal he somiat que Seligrat sortirà aquesta setmana i dirà que plega. Que s’ha adonat que el Sabadell li ve gran i que prefereix marxar. I que ho fa ara, després d’una victòria per fer-ho amb la màxima honestedat possible. Però això només és un desig, no ho farà. Seguirà apostant per un futbol raquític i confiant que se li aparegui la verge a cada partit. O potser precisament l’Esperit Sant l’il·luminarà i per fi apostarà pels que millor juguen, voldrà ser ofensiu i confiar en el talent. Difícil de creure, també.

Mourinho o Seligrat?

I ves per on que per una vegada a la vida i a la història, els camins del Sabadell i del Manchester United s’han posat en paral·lel. Aguantarà més partits com a entrenador del seu equip Mourinho o Seligrat? Crec que els dos tenen una cosa en comú: són d’idees fixes i tenen prou personalitat per no canviar d’opinió ni de manera de fer. Ah, ni d’utilitzar excuses en les rodes de premsa.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top