Ciutat

Els veïns de Can Deu s’organitzen per rebutjar la violència al barri

Els veïns del barri s’organitzen com a rebuig a l’assalt de diumenge

Un moment de la reunió al Centre Cívic de Can Deu / LLUÍS FRANCO

“És un orgull viure a Can Deu!”. L’Ester Lopera, de l’associació Todo por Can Deu, tancava així l’assemblea de veïns del barri d’aquest vespre, convocada arrel de l’atac que va patir el bar Parada la matinada de diumenge. Davant un auditori ple a vessar -la sala d’actes del centre cívic no tenia suficients cadires per a tots els assistents-, Lopera i la resta de la junta de l’associació han rendit comptes davant els seus veïns sobre els fets de les darreres 48 hores.

D’una banda, han traslladat als seus veïns les converses mantingudes amb el regidor del Districte 3, Gabriel Fernández. “Hem parlat i s’han compromès a actuar, cosa que -de fet- ja estan fent”, ha explicat Lopera, en referència a la major presència policial que s’ha notat al barri des del succés. Des de l’auditori hi havia qui cridava que això “ho fan sempre” i que “a veure fins quan estan”, però Lopera ha demanat un vot de confiança. “Jo soc la primera a cantar les quaranta als polítics quan no ho fan bé, però esperem a veure si aquest cop és així o no”, afegia.

L’ambient estava carregat de crispació per l’agressió als treballadors del bar, i les exclamacions espontànies -“això és un desastre!” o “portem així molts anys!”- omplien la sala. “Aquí tots hi som perquè estimem les víctimes, que són persones honrades i treballadores!”, destacava la germana d’una de les ferides a l’atac de diumenge. Per sobre la remor, però, els membres de Todo por Can Deu es feien escoltar, demanant seny: “nosaltres no som la policia, ara no podem perdre els nervis i fer-ne una de grossa!”, ha dit Lopera.

El públic durant la reunió al Centre Cívic de Can Deu / LLUÍS FRANCO

La proposta: una associació de veïns

En un principi, l’assemblea s’havia convocat per recollir firmes amb les quals pressionar l’Ajuntament per augmentar la presència policial o denunciar els narcopisos que -diuen- tothom sap que operen lliurement al barri. Aquesta mesura, però, s’ha desestimat per no fer les coses amb presses. “No podem fer les coses sense pensar, per a quelcom així hem de respectar la Llei de Protecció de Dades”, ha explicat una altra membre de Todo por Can Deu, Casilda Rodríguez.

Visiblement orgullosos per la participació veinal en aquesta trobada, la proposta de l’associació passa per anar a poc a poc. “Per tenir pes necessitem ser oficials, ha explicat Rodríguez, referint-se al fet que Can Deu no té -ara per ara- una associació de veïns que pugui servir d’interlocutor amb l’administració. Per això, han anunciat que ja ho tenen tot llest i que en les properes dos o tres setmanes convocaran una assemblea per constituir-la. “Espero que aquell dia aquesta sala estigui tan plena com avui!”, ha exhortat Lopera.

Comentaris
To Top