Oci i cultura

L’Espai Foc de Ventura s’omple de textures de l’Índia

La catifa 'Sabadells. XIV', exposada a l'Espai Foc / CEDIDA

Made in India és el títol de la nova exposició que la botiga Ventura inaugura al seu soterrani, batejat com a Espai Foc. Aquesta mostra presenta una sèrie de catifes teixides amb telers manuals i provinents del país asiàtic. “L’Índia -expliquen des de Ventura- ha incorporat en els darrers anys la tècnica de teixir a mà catifes amb tufting, cosa que permet teixir directament qualsevol disseny sense cap acció preparatòria”. Aquesta característica permet abaratir el cos de la catifa i que es pugui teixir amb més rapidesa que una catifa nuada a mà.

Els propietaris de Ventura expliquen també que l’altre camp on s’està experimentant a l’Índia és en l’aplicació de les tècniques de teixit pla, com la dels kilims i els durrys, per aconseguir “catifes més fàcils d’adaptar a les exigències de la decoració actual”. “Són catifes -diuen- teixides amb telers manuals i amb domini de colors naturals o de tonalitats molt suaus”. Una de les catifes que es poden veure en aquesta exposició es titula Sabadell s. XIV, i és una reproducció de plànol del Sabadell medieval, quan era una vila de 810 habitants. Mesura 1,70m x 1,40m i -efectivament- està teixida amb la tècnica de tufting a mà a l’Índia.

Ferran Bach estrena Bombons

Al mateix espai, el proper divendres dia 19, Ventura ha programat una lectura dramatitzada de l’obra de teatre Bombons, en la que serà l’estrena de l’autor sabadellenc Ferran Bach. En aquesta obra, un poeta cèlebre arriba a una edat avançada amb una pèrdua de visió irreparable que li impedeix llegir.

Fa anys que aquest personatge ha deixat d’escriure, però els amics l’han convençut que hi torni per evitar que es deprimeixi. Llavors li troben una estudiant universitària que li fa de lectora i li mecanografia els poemes nous al dictat. Quan la lectora s’adona que ell no valora prou la seva feina, se sent rebutjada i decideix aprofitar-se del prestigi del poeta. 

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top