Ciutat

Nou projecte del Parc Taulí per prevenir problemes de salut mental en joves

Portada del portal web 'Mind-U'

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell engega Mind-u, un nou portal web promogut i desenvolupat des del Servei de Salut Mental Infantil i Juvenil del centre que s’adreça als joves perquè ells i elles prenguin el control de la seva salut, física i mental. El projecte s’ha presentat avui -el 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental-, en el marc de la VI Jornada La Salut Mental la fem entre tots.

Mind-u arrenca gràcies als recursos obtinguts a la 1a edició de La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell, i neix amb dos objectius principals: prevenir la mala gestió dels estats mentals i emocionals que puguin acabar amb el desenvolupament d’un trastorn de salut mental, i promoure bons hàbits de salut, tant mental com física.

El director executiu de Salut Mental Parc Taulí, Diego J. Palao, ha destacat en la seva presentació la importància d’aquesta plataforma en la prevenció dels problemes mentals. “El 30% de la població pot patir un trastorn mental i un 50% ho pateixen abans dels 14 anys. Si no s’actua en l’edat jove, les seqüeles i la gravetat del problema de salut empitjora de manera significativa”, ha assenyalat Palao.

Com funciona Mind-u?

La cap de Salut Mental Infantil i Juvenil, Montserrat Pàmias, ha explicat els aspectes que es desenvolupen en el portal web, distribuïts en tres grans apartats principals:

Informa’t conté informació per identificar diferents estats emocionals, conductes o situacions que poden generar patiment, com la tristesa, la insatisfacció amb el propi cos, les dificultats amb les relacions,l’ira, les autolesions, el consum de tòxics, l’ús abusiu de noves tecnologies,
l’adaptació als canvis, les dificultats per superar una ruptura o les situacions de violència, entre moltes altres.

Cuida’t fa referència al desenvolupament d’uns bons hàbits de salut mental, promovent, per exemple, el desenvolupament de l’autoestima, estratègiques per millorar les relacions socials, gestionar l’estrès o aprendre a gestionar conflictes. També fomenta una adequada salut física, en relació a la cura de la dieta, el son, l’exercici i la sexualitat.

Escolta’ls apropa els joves a diferents situacions que poden patir o a les quals s’hi ha d’enfrontar (bullying, ciberbullying, superació d’una ruptura, relacions tòxiques…) de la mà d’altres joves influencers o youtubers que, en molts casos expliquen les seves pròpies experiències.

El portal també facilita la petició d’atenció urgent per part dels joves, mitjançant el mateix portal, i la consulta amb un professional, mitjançant un formulari. “Es tracta d’informació molt visual sobre la situació de risc de salut mental, potenciant la salut física i els hàbits de vida saludables”,conclou Pàmias.

Per promoure la participació en aquesta plataforma, a més, s’ha dissenyat un programa de formació que, en una primera fase, arribarà a tots els instituts de l’àrea de referència del Parc Taulí que participen del programa Salut i Escola d’Atenció Primària. A cada centre es proposarà la creació d’equips d’implementació Mind-u, que impulsaran a les pròpies aules la discussió i anàlisi de diferents temes d’interès, com ara les relacions tòxiques o la psicosi.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top