Ciutat

El CAF: una forma alternativa de finançament col•lectiu

Una caixa d'estalvis d'una comunitat CAF / cedida

“És un petit banc on tots som propietaris i tots som clients”. Així defineix en Roger Fonts, un dels responsables de Winkomuns, què és el CAF, una forma alternativa per autofinançar-se en comunitat. Es tracta de grups d’entre 10 i 30 persones que es reuneixen periòdicament per estalviar en comú i agafar crèdits del fons comú.

El funcionament és senzill i està basat en la confiança comunitària. Cada membre diposita mensualment a la caixa comuna la quantia que pugui aportar i, quan ho necessiti, podrà demanar un crèdit de fins a quatre cops el que ha aportat a la caixa. Això sí: amb un petit interès que generarà cert benefici al grup.

“És una bona forma d’estalviar, fomentar la confiança, el lideratge i el sentit de la responsabilitat” explica Fonts als veïns de Can Puiggener, on s’ha adreçat per oferir aquesta alternativa finançera.

El responsable ha recordat que “units som més forts” i ha destacat que aquest model implica “un canvi de paradigma” i “una conscienciació i sensibilització del públic” molt rellevant.

Actualment aquest sistema opera a més de 17 països, on s’han format un total de 250 grups mundials i compta amb més de 9.000 beneficiaris indirectes.

Comentaris
To Top