El Sabadell fulmina a l’Ebro en la recta final (1-3)

L’equip de Seligrat torna a exhibir la seva eficàcia en els últims minuts

L'alegria sabadellenca després del golàs d'Arturo/Ll. Franco

En progressió. El Sabadell confirma a La Almozara la seva línia ascendent amb un triomf contundent cuinat en els últims minuts. Ha tocat patir a la segona part, però una reacció fulminant després de l’empat local ha donat tres punts d’or als homes de Toni Seligrat en el particular derbi arlequinat.

No ha repetit onze el tècnic de Torrent, però quasi. De fet ha donat continuitat a l’equip que va acabar contra l’Espanyol B amb l’excepció de Valentín. El seu lloc l’ha ocupat Josu en el lateral esquerre. Amb el trivot Angel-Pedro Capó-Adri Cuevas per davant de la defensa, Néstor i Antonio Dominguez eren els encarregats d’alimentar a Arturo.

El guió del partit ha estat el previst. Joc molt travat i directe, amb abundants interrupcions. Es fa difícil combinar i associar-se en un terreny de tan reduïdes dimensions. L’objectiu del conjunt de Seligrat era no veure’s sorprès en els primers minuts com ha passat en la majoria de jornades. I quasi ha tornat a passar. Entre Roberto i el travesser han evitat que el cop de cap de Mainz es convertís en l’1-0. La pilota ha botat sobre la línia i fins i tot els locals han reclamat gol, però l’assistent no l’ha concedit i la televisió li ha donat la raó. En tot cas, un gran ensurt.

La rèplica del Sabadell ha estat immediata. Un remat de Néstor Querol a boca de canó després d’una prolongació d’Aleix Coch ha trobat la sensacional resposta del porter Salva. Seria tot un presagi. També ho ha intentat Antonio Domínguez amb un xut llunyà que ha fregat l’escaire. El premi ha arribat en el minut 29. Una centrada d’Ósar Rubio la deixa passar Arturo i Néstor Quersol afusella a plaer. Per primera vegada s’avançava el Sabadell en el marcador en aquesta lliga i per primera vegada li marcava un gol a l’Ebro. Fins al descans ha tocat patir. L’Ebro s’ha llançat a l’atac amb pilotes a l’àrea, però el més perillós ha estat una falta de l’ex Sandro Toscano que s’ha perdut fora per sobre el travesser.

Patiment i sentència
Havia d’arriscar l’Ebro a la segona meitat i així ha estat. Des del principi s’ha fet amb el domini i la possessió. Una estranya falta indirecta dins de l’àrea sabadellenca ha estat el primer avís. El segon ha tingut el travesser un altre cop com aliat de Roberto en un cop de cap de Tiago. Al Sabadell li ha tocat patir en aquesta segona meitat. L’empenta local l’ha fet retrocedir metres i les pilotes penjades a l’àrea de Roberto han estat la tònica. Sense ocasions clares, això sí. Seligrat ha mogut la banqueta per col·locar a Valentín en el lateral i avançar a Josu en lloc d’Antonio Domínguez.

En els últims 10 minuts s’ha cuinat el desenllaç. L’empat de Javi Cabezas semblava posar al Sabadell contra les cordes. Però l’entrada de Gato ha estat providencial. L’alacantí, que feia 2 minuts que estava a la gespa, ha resolt una embolicada acció en l’àrea i la pilota ha travessat la línia de meta. I el cop de gràcia ha estat una obra d’art d’Arturo, culminant així un partit de treball impressionant. Veient el porter local avançat ha engaltat una vaselina perfecta des de 40 metres i la pilota ha entrat per l’escaire. Un golàs i la sentència. Aquest Sabadell va cap amunt.

Ebro: Salva; Jon Ander, Teo Tirado, Michele, Ubay, Liñán (Sergio Cortés, m. 57), Raúl, Gerrit, Mainz (Víctor, m.69), Sandro i Thiago (Jvi Cabezas, m.75)

Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Aleix Coch, Nico, Josu (Gato, m. 84), Ángel Martínez, Antonio Domínguez (Valetín, m.66), Pedro Capó, Arturo, Adri Cuevas (Edgar, m. 81) i Néstor Querol.

Àrbitre: Igor Garcés Bargada, Comitè navarrès. Grogues: Thiago; Nico, Néstor i Arturo.

Gols: 0-1, min. 30: Nestor; 1-1, min. 81: Javi Cabezas; 1-2, min. 85: Gato; 1-3, min.87: Arturo.

Incidències: La Almozara. Uns 300 espectadors amb presència de seguidors sabadellens.

Pots veure les reaccions del vestidor en aquest enllaç.