Ciutat

Els Saballuts finiquiten la Diada amb èxit

El 7 de 8 carregat aquest matí / Óscar Espinosa

Ha sigut una bona jornada pels Saballuts. Tot i l’esgotament físic i mental pel concurs de Tarragona, la colla sabadellenca ha fet una boníssima actuació aquest matí a la plaça de Sant Roc, conjuntament amb els Sagals d’Osona i els Xics de Granollers. Amb aquesta actuació s’ha donat per finalitzada a la 25èna Diada de Castellera de Sabadell, que va començar divendres amb l’entrega de les camises d’Honor.

Tot i que els núvols i alguns ruixats de poca intensitat amenaçaven la Diada Castellera, finalment ha sigut un matí molt festiu i amb un gran protagonisme del sol. Les tres colles han començat aixecant 2 pilars de 4, i els Saballuts, que estaven al mig, han mostrat dues banderoles en homenatge als presos polítics.

Descàrrega del Pilar a l’Ajuntament / Óscar Espinosa

A la primera ronda, els Castellers de Sabadell han carregat i descarregat un 3 de 8 sense grans dificultats. Els d’Osona ho han fet amb un 5 de 7 i els de Granollers amb un 4 de 7. La segona ronda ha sigut tot un èxit, i els Saballuts han aixecat un 7 de 8, el segon d’aquesta temporada, descarregat amb molta solvència. Els Sagals han carregat i descarregat un 4 de 7 amb agulla i els Xics un 5 de 7. A la tercera ronda, els Saballuts han carregat i descarregat un 4 de 8, els d’Osona un 2 de 7, i els de Granollers un 3 de 7.

En cap de les 3 rondes s’han patit llenyes, i en tots els casos, els castells s’han aixecat sense grans dificultats. Per acabar, les tres colles han aixecat pilars. Els Saballuts ho han fet amb 10 pilars de 4, i han acabat descarregant un pilar a l’Ajuntament.

El president de la Colla Castellera de Sabadell, Joan Carles Sànchez, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat de la jornada. Destacava que ha estat una “setmana de recuperació”, ja que la pressió mental i física del concurs de Tarragona va ser molt important. Ara, els Saballuts encaren les tres últimes jornades de la temporada: Sant Cugat, Terrassa i el Clot.

Comentaris
To Top