Oci i cultura

Matí de visita pel patrimoni de Sabadell

La Campana d'Antoni Tàpies / Óscar Espinosa

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, els sabadellencs han pogut gaudir de dues visites guiades aquest matí. La primera ha consistit en una passejada per les principals escultures que es troben al centre de la ciutat, des del monòlit a les Sardanes de la plaça Marcet, fins les fonts del Trinxaire i la Granota de la Rambla. La segona visita del dia, ha sigut a la torre del campanar de Sant Fèlix.

La sortida ha començat cap a les 11.00 h al Museu d’Art de Sabadell. Des d’allà, els visitants han marxat cap a la plaça Marcet, on han vist el Monument a la Sardana. Es tracta d’una obra de Paquita Bross, inaugurada l’any 2009 amb motiu del 62è aniversari de Sabadell Sardanista. L’excursió ha baixat cap a la parròquia de la Puríssima, on es troba el monòlit en homenatge del pare Rodamillans, un frare sabadellenc que va ser assassinat a la rereguarda republicana l’any 1936.

Després, l’excursió ha baixat fins el racó del Campanar, on han pogut veure la Campana d’Antoni Tàpies. Pocs metres més enllà, a la plaça del Doctor Robert, han conegut més sobre l’escultura en homenatge de Joan Sallarés i Plá, la més antiga de la ciutat, creada per Josep Clarà. La visita ha continuat pel monument a Miquel Crussafont, l’estàtua del Col·legi de Comercials de Sabadell, i les dues fonts de la Rambla.

A partir de les 12.00 h s’ha pogut visitar la torre del campanar de Sant Fèlix. Es tracta d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, i data del segle XVIII. És un edifici d’estil barroc amb planta octogonal, i tres plantes. A la planta baixa es troben les restes de l’antiga capella del Roser, al pis del comunidor una exposició amb restes de ceràmica trobades durant unes excavacions, la planta dels rellotges, i, finalment, el pis de les campanes, des d’on molts dels visitants han aprofitat per fer fotos de les vistes.

Comentaris
To Top