ESPORTS

El Centre d’Esports gestionarà el projecte del futbol inclusiu

Participants en una sessió d'entrenament a l'Olímpia/CES (cedida)

El Centre d’Esports gestionarà directament el projecte del futbol inclusiu que es va endegar fa uns anys. Així es va explicar aquest dimarts al vespre en l’acte de presentació celebrat a les oficines de la Federació Catalana a Olímpia. Han participat Marisol Martínez, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell; Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social que ha participat en el projecte des dels seus inicis; Ana Navés, vicepresidenta del Consell d’Administració del club; Toni Cáceres, coordinador esportiu i José Sag, responsable del futbol inclusiu del CE Sabadell.

L’Ajuntament i les entitats fan a través del club arlequinat una nova aposta per promoure encara més i normalitzar la pràctica del futbol entre persones amb capacitats diferents. Aquest projecte té un doble objectiu. Per una banda garantir la inclusió de totes les persones sense discriminació per condició, i alhora educar així a nens i nenes de les escoles de futbol base, que tenen l’oportunitat de crear noves relacions, participant activament, i interrelacionant-se amb les persones que tenen capacitats diferents, fet que els ajuda a entendre i conèixer de primera mà històries de superació, integració i solidaritat a través del futbol.

Més de 50 jugadors de diverses edats i amb capacitats diferents en l’àmbit físic i intel·lectual participen ja en l’escola del Centre d’Esports, a través de cinc entitats i escoles arrelades a la ciutat com són: Adells, SIL Taina, Andi Down Sabadell, Escola Xaloc i CIPO.

Comentaris
To Top