Ciutat

Serracant suma Sabadell al manifest per recuperar la Llei d’Habitatge

Serracant, intervenint en la roda de premsa / CEDIDA

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’ha sumat al manifest que aquest dimecres ha presentat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Habitatge davant del Parlament. El text demana la retirada immediata del recurs del PP al Constitucional contra la Llei d’Habitatge. A part, el document reclama que la Generalitat prioritzi “l’aplicació total, efectiva i immediata” del text, inclosos els convenis amb les subministradores perquè assumeixin els deutes de les famílies en exclusió residencial.

Serracant ha assegurat que “si la Llei d’habitatge aprovada pel Parlament no hagués estat suspesa pel Constitucional, s’haurien pogut aturar 35.000 desnonaments a Catalunya. El gobierno, primer de PP i C’s, i ara del PSOE, condemnen milers de persones a l’exclusió residencial”.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Lucía Delgado, ha demanat que la retirada del recurs s’acordi en el Consell de Ministres d’aquest mateix divendres davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti la sentència en breu i s’ha mostrat convençuda que aquesta llei es recuperarà.

Al manifest també hi han donat suport l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i diverses entitats com el Col·legi d’Advocats de Barcelona, els sindicats CC.OO. i UGT, Òmnium, l’ANC, la Federació Catalana de Municipis i el Sindicat de Llogateres, entre molts altres.

Comentaris
To Top