Ciutat

Buscar feina per rebre ajudes, la recepta del PP per Sabadell

Esteban Gesa. Foto: Lluís Franco.
Esteban Gesa / Lluís Franco

El PP vol vincular una part de les ajudes socials que atorga l’Ajuntament de Sabadell a la recerca de feina, una mesura amb la qual pretenen acabar amb la “cronificació” de persones amb situació d’exclusió social, molts dependents de prestacions des de fa anys. El cap dels populars a Sabadell, Esteban Gesa, ha qualificat la situació de “fracàs col·lectiu” i ha emplaçat al govern local a no circumscriure’s a atorgar els subsidis, sinó també a reinsertar les persones en el mercat laboral.

Els populars portaran la proposta al ple municipal sense gaire perspectives d’aconseguir els suports necessaris per poder-ho aprovar. Gesa ha assenyalat que no es tracta d’assenyalar col·lectius en concret, sinó de solucionar la situació “en termes generals”.

Així s’atorgarien les ajudes, segons el PP

El Partit Popular vol condicionar la cerca de feina de manera activa a rebre les prestacions socials que atorga actualment l’Ajuntament, que van des de les ajudes a pagar serveis essencials (llum, aigua) fins a les beques menjador. En el supòsit que els beneficiaris no estiguéssin buscant feina -un supòsit que s’hauria de comprovar mitjançant un seguiment-, se’ls retiraria el subsidi social.

D’aquesta manera, les persones que rebin una prestació haurien de firmar un compromís d’activitat a Sabadell Treball o en l’administració competent per a seguir rebent les ajudes. Hi hauria, no obstant, tres excepcions: les persones amb dependència, o bé en situació de malaltia de llarga duració i la gent gran.

Qüestió de “justícia”

El PP té la certesa que hi ha moltes persones que cobren prestacions mentre estan treballant en l’economia submergida, sense fer les seves respectives aportacions a la Seguretat Social.

En el text que portaran al ple queda clar el seu posicionament i fins i tot ho exemplifiquen amb un cas en concret: “No és just que hi hagi persones en plenitud laboral que viuen d’ajudes socials durant més de 10 anys; i que en aquest temps tinguin tres fills que entren a la roda de percebre ajudes”, sentencien els populars.

Comentaris
To Top