DS MOTOR

Un SUV coupé pemium

El nou model SUV de BMW, X2
El nou model SUV de BMW, X2 / VICTÒRIA ROVIRA

Salt qualitatiu. BMW ha fet un pas més en el segment SUV després de presentar en societat el nou X2, un model que, tot i tenir algunes similituds amb l’X1, aporta una estètica més esportiva en aquest vehicle coupé de la línia SUV.

Disseny

L’espectacular aspecte a simple vista és un dels grans reclams pel qual la marca muniquesa busca captar clients. Amb una estètica molt esportiva tant en la part frontal com en la posterior, fan que sigui un dels punts més forts d’aquest vehicle. Pel que fa a les dimensions, és set centímetres més baix i vuit més curt que l’X1. El maleter té una capacitat de fins a 470 litres amb l’únic handicap de la practicitat: el que guanya essent coupé, ho perd amb els seients posteriors al tractar-se d’un sostre amb caiguda. BMW, a partir de l’acabat base amb un preu de sortida al mercat de 35.100 euros, ofereix fins a quatre acabats més en funció del gust del client: l’advantage, en què destaca el control de creuer amb funció fre (+1.850€), l’impulse, amb seients esportius per a conductor i acompanyant entre altres extres (3.800€) i les versions més esportives, M Sport i M Sport X -model de la foto- on destaquen les llandes, les suspensions i el paquet exterior M Sport (+6.100€).

Seguretat

Independentment del model que el client decideixi adquirir, en termes de seguretat BMW equipa la millor tecnologia per fer de la conducció d’aquest vehicle una veritable experiència: control de tracció, d’estabilitat, de frenada en el revolt i retenció en rampa són algunes de les novetats que incorpora a més de l’active guard, un sistema de trucada d’emergència (112) en cas d’activació d’un dels sis airbags del vehicle. Per acabar de gaudir d’una conducció segura, la marca bavaresa posa a disposició tres opcions de conducció, totes elles regulables a través del joystick: confort, ecodrive i sport.

Motor

El nou model X2 està disponible en cinc motoritzacions diferents, tres en dièsel i dues en gasolina. L’opció més econòmica és l’sDrive18d que equipa un motor de 150 cv, canvi manual de sis velocitats des de 35.100 euros fins a la versió més potent, en dièsel i gasolina–xDrive20d i sDrive20i–, de 190 cv i 192 cv, respectivament amb canvi automàtic de vuit velocitats a partir de 40.700 euros. Una de les grans novetats que ha presentat la fàbrica de Baviera és que ha deixat de muntar corretges de distribució per passar a les cadenes. Una millora substancial per al client en termes econòmics. En la mateixa línia l’X2 busca constantment l’equilibri de pesos (50-50) i és per això que, entre altres millores, es redueix la diferència entre els eixos a 2,76 metres. Pel que fa a la tracció del vehicle, hi ha diverses opcions en funció del motor: tracció davantera o quatre rodes.

L'interior del nou model de BMW

L’interior del nou model de BMW / VICTÒRIA ROVIRA

Motor: 4 cilindres

Combustible: Dièsel

Potència Màxima: 190 CV

Cilindrada:  1995 cc

Transmissió:
Automàtica 8 velocitats

Consum: 4,7 l/100 km

Emissions CO2: 124

Pes màxim: 2190 kg.

Dimensions:
4.360 x 1.526 x 1.824 mm.

Vel. màx: 221 km/h

Acceleració 0/100km: 7,7s

Número de places: 5

Preu: 42.750€-48.850€

Comentaris
To Top