Ciutat

Els bars de l’Eix Macià volen arribar a un acord amb l’Ajuntament

Vista de les terrasses de l'Eix Macià / Victòria Rovira

Els restauradors de l’Eix Macià demanen treva i que s’escoltin les seves propostes. Així, demà dimarts es reuniran amb representants de l’Ajuntament per apropar postures i evitar la reducció d’entre el 80% i el 90% de les taules de les terrasses. Els propietaris posaran sobre la taula tot una llista de propostes conjuntes com reduïr l’horari de tancament, homogeneïtzar el color de les carpes i eliminar els parterres que han quedat en desús, segons els propietaris dels bars de la zona. D’aquesta manera, asseguren, “es dotaria de més espai a la zona i s’eliminarien els pressumptes problemes de mobilitat”.

Es respecta la distància mínima

Una de les raons per les que s’ha hagut d’aplicar aquesta reducció, segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, és l’entrada en vigor el proper gener d’una llei europea d’Accessibilitat–de rang superior– que estableix que la distància mínima entre la façana i la primera taula ha de ser d’1,80 metres. L’ordenança actual estableix aquest mínim en el metre cinquanta.

Els propietaris defensen que no només compleixen aquesta norma amb el número de taules que tenen actualment, sinó que superen el mínim amb marge. D.S ho ha pogut comprovar in situ: totes les terrasses, a excepció d’una que respecta el metre vuitanta, supera la distància mínima establerta, assolint fins i tot els tres metres.

Els restauradors tenen els objectius molt clars: buscar solucions, sempre complint la normativa i poder treballar com han fet fins ara.

Comentaris
To Top